Zip-Up Svenska AB blir ny distributör för JLG i Sverige

Published 30/12, 2022 at 12:50

Lagom till jul damp en väldigt stor nyhet ner på den svenska liftmarknaden. JLG i Sverige meddelade att man utsett Zip-Up Svenska AB till ny distributör för den svenska marknaden.

Vare sig JLG eller Zip-Up Svenska AB behöver någon närmare presentation då båda bolagen är mycket väl kända på den svenska accessmarknaden. Nu väljer alltså JLG att satsa på Zip-Up som distributör på den svenska marknaden. Zip-Up som finns med lager och kontor i Stockholm och Göteborg. I april flyttade Zip-Up in i sin nya anläggning i Kungen Kurva. Mer om den nya anläggningen kan du läsa längre fram i artikeln.

 

Zip-Up rätt val för JLG

”Vi är väldigt glada att kunna meddela att vi har tecknat ett avtal med Zip-Up Svenska AB, som är välkända på AWP-marknaden. De har utvecklat starka relationer med sina kunder och har utmärkta resurser för att ge både försäljning och eftermarknadsstöd på plats”, säger Monika Rubensson som är Sales Manager Nordics för JLG. Förkortningen AWP står för Aerial Work Platforms.

JLG är som bekant en ledande global tillverkare av mobila arbetsplattformar. Att man valt Zip-Up Svenska AB som ny distributör är för att man tror att bolaget kan möta behoven hos ett brett spektrum av slutanvändare samt lokala och regionala uthyrningsföretag i Sverige.

”Avtalet med JLG är en fantastisk utveckling för oss som bolag, det kommer att få stor betydelse för vår fortsatta tillväxt. Vi är definitivt mogna för det här uppdraget och har de resurser inom vår organisation som uppdraget kräver”, säger Zip-Ups VD och ägare Rickard Holmlund.

Avtalet löper från 1 januari 2023 och innebär att Zip-Up kommer att ansvara för försäljning och support av JLGs breda utbud av accessutrustning till svensk slutanvändare samt lokala och regionala uthyrningsföretag i Sverige.

 

Bättre support för JLG-användare

Zip-Up Svenska AB, som grundades 1978 och med säte i Stockholm och filial i Göteborg, är en av Sveriges mest välkända leverantörer av motordriven accessutrustning. ”Med utnämningen av en ny lokal distributör är vår ambition att kunderna skall får rätt support    och upprätthålla kundernas förväntningar på oss som leverantör!” Säger Monika Rubensson. Vi hoppas att JLGs storlek och tyngd skall kunna sammanfogas med Zip-Ups ingenting är omöjligt attityd. ”Det känns som att vi kompletterar varandra” Säger Rickard Holmlund.

De senaste två åren hade JLG haft direktkontakt med kunder i Sverige från sin branschledande anläggning i Brunna, Kungsängen

”Vi ser fram emot att arbeta nära JLG för att förse våra kunder i Sverige med överlägsna produkter och tjänster, och särskilt att möta den växande efterfrågan på eldriven utrustning”, säger Rickard Holmlund. ”Trenden för hållbarhet ökar i Norden och vi har en enorm efterfrågan från våra kunder för att stödja dem (med rätt kunskaper i denna omställning till produkter med lägre eller inga CO2 utsläpp) i att uppfylla sina miljökrav”, tillägger Rickard.

Under veckorna innan jul har Zip-Up´s personal både i Stockholm och Göteborg genomgått flera produktutbildningar i JLG´s breda sortiment. Utbildningarna har hållits vid JLG´s anläggning i Brunna väster om Stockholm och hos Zip-Up i Göteborg. SRT hade möjlighet att närvara vid en av utbildningsdagarna i Brunna.

 

Zip-Up flyttar in i nya lokaler

En annan stor nyhet från Zip Up är att man sedan en tid tillbaka håller till i nya lokaler i Kungens kurva, efter att ha varit baserade i Fruängen i över 20 år. Vad som utmärker de nya lokalerna är framför allt inomhusytan, som på Ellipsvägen 15 blivit hela sex gånger större. Den nya lokalen är 2800 kvadratmeter, hela sex gånger större vad gäller inomhusytan och tre gånger större vad gäller tomtyta. En stor fördel är att fler produkter kan hållas inomhus, vilket underlättar vid både lagring och service. Rickard Holmlund är nöjd och samtidigt lättad över att en lång jakt på bra lokaler är över. ”Vi började bli trångbodda på det förra stället, men det var svårt att bara flytta. Vi letade i nästan tio år innan vi hittade rätt. På andra ställen fanns kanske ytan, men lastuttagen var fel. För oss var det viktigt med en egen gårdsplan och stor lageryta med garageportar på markplan, för att underlätta vid in och utleveranser.”

De nya lokalerna utgörs till stor del av en lageryta, med mindre kontorsytor för företagets 14 anställda. I den förra lokalen fanns inte utrymme för en riktig serviceverkstad då det knappt fanns plats för mer än en saxlift inomhus. ”Nu finns plats för det mesta, och i verkstadsdelen kan vi hjälpa våra kunder med små och stora reparationer. Ibland händer det att vi har tre, fyra stycken stora liftar härinne samtidigt. Det är inga problem”, säger Rickard.

 

Möjligheter att växa

Rickard Holmlund tror att det mesta – såväl sålda liftar som reparationer – kommer att öka för Zip-Up, och han ser goda möjligheter att växa i de nya lokalerna. I nuläget har de anställda ganska breda arbetsuppgifter, men det kan bli aktuellt med specialiserade arbetsroller i takt med en ökad försäljning. Verkstad med tillhörande reservdelslager är sista bulten i maskineriet innan lokalen är helt klar, och de stora lokalerna kommer väl till pass nu när Zip-Up tagit över agenturen för JLG. ”Vi kommer ha att göra och vi vill fylla ut lokalerna. Vi genomgår en stor förändring vilket man visar utåt med en flytt som denna. Att flytten sammanfaller med vårt avtal med JLG är dock ett sammanträffande”, säger Rickard.

Med tanke på att branschen ofta är i behov av snabba leverans är Rickard även nöjd med det centrala läget nära Stockholm. En annan måttstock är att säkerheten i lokalerna tillgodoses. ”Vi följer flera ISO-standarder för att hålla oss på en hög nivå, och när lokalen besiktigades reagerade till och med den ansvarige med ett ’wow’. Det är ju till sist det vi vill få till, en riktigt bra arbetsplats. Vi ska kosta på oss det lilla extra”, avslutar Rickard.

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×