Världens snabbaste magnetgenerator

Published 29/2, 2016 at 15:41

Enköpingsföretaget Amas Svenska AB säljer numera världens snabbaste magnetgenerator. Serien heter HMG Pro och tillverkas av Dynaset i Finland. Den nya magnetgeratorn avmagnetiseras på bara 0,8 sekunder.

”HMG Pro omvandlar den hydrauliska kraften i maskinen till blixtsnabb elektrisk lyftkraft, koppla ihop den med Dynasets lyftmagnet och man får en effektiv metallhantering på skroten, avfallstationen eller rivningsplatsen. Magnetgeneratorn producerar även växelström så att man kan använda den som kraftkälla för elektriska handverktyg med mera”, skriver Amas i ett pressmeddelande.

Tack vare sin kompakta storlek är den lätt att installera på de flesta maskiner som till exempel materialhanterare, grävmaskiner, truckar, hjullastare och kranbilar, även i slutna utrymmen.

Med sin snabba avmagnetisering på 0,8 sekunder kommer den göra arbetet mycket effektivare än tidigare modeller. Den nya magnetgeneratorn finns i varierande storlekar beroende på hur kraftig magneten är. Olika modeller finns även för olika installationer.

– Dels sitter den i vår färdiga ”plug n play” magnet. Men vi har den även för separat installation till de kunder som redan har en egen magnetplatta, säger Magnus Uppsten på Amas Svenska AB.

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×