Vad hände med världen?

Published 25/5, 2021 at 10:01

Även om vi inte sett någon nämnvärd minskning av sprittspridningen av Covid-19 ännu så börjar det plana ut en aning.

Pandemin fortsätter att skörda liv men det har skett en minskning. Vaccineringen har kommit igång men långsammare än väntat. Men totalt sett så börjar vi se ljuset i tunneln. Men det som tynger mitt hjärta och många andras är hur många liv bara i Sverige som denna pandemi skördat. Bara inom min egen krets och inom vår bransch och har många fina människors liv släckts. Jag nämner inga namn men namnen finns  i våra tankar. Vi tänker också på deras nära anhöriga som förlorat en livspartner, son eller dotter, mor eller far, bror eller syster. Det värsta är nästan att nu när man börjat vaccinera så var det många som inte hann att få vaccinet innan de insjuknade och avled. När jag själv stod i vaccinationskön till min första spruta hörde jag om en man som fick den första sprutan, smittades några dagar senare och avled innan han hann få den andra sprutan. Med allt det som hänt sedan första kvartalet 2020 undrar man vad som egentligen hände med världen?

Det hela känns fortfarande helt overkligt. Visst har vi haft pandemier nu i modern tid också, visst drabbas många och även dör av vanlig influensa varje år men vi har inte sett något som Covid-19 på mycket lång tid. En pandemi som skrämt upp en hel värld med vissa undantag av några statsmän som ryckt på axlarna. Dessa statsmän hade makten att förändra men istället medverkade de till att många av deras landsmän istället insjuknade och dog.

Men trots många tunga hjärtan i vårt land idag måste livet gå vidare. Mitt i detta elände visar analyser att den svenska bygg- och anläggningsbranschen klarat sig bra, riktigt bra faktiskt. Många leverantörer och maskinuthyrare som vi besökt och pratat med vittnar och ett enormt tryck på marknaden som bara ökar och ökar. Hos många leverantörer är det stor efterfrågan på maskiner men på grund av pandemin upplever många leveransförseningar.

I det här numret av SRT hittar du många läsvärda artiklar och temat. Vi skriver om nya dräneringspumpar, arbetsbodar och servicefordon och till detta skall läggas flera intressanta företagsreportage och information om nyheter. I juni beslutas också om sammanslagningen av Swedish Rental Association och Hyreskedjan i nya branschföreningen Rentalbolagen. Med anledning av detta hittar mot slutet av tidningen en intressant artikel om branschföreningarnas historik och hur och vad som för dem till detta historiska beslut.

Till slut, sköt om er och gå och vaccinera er.

 

 

Jan Hermansson, Redaktör
jan.hermansson@svenskrental.se

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×