Ulf Hellström blir ny vd för Swecon Sverige

Published 16/11, 2023 at 10:35

Ulf Hellström har rekryterats som ny vd för Swecon Anläggningsmaskiner AB i Sverige. Ulf kommer närmast från en tjänst som Affärsområdeschef för ABB Motion i Sverige och har en lång framgångsrik karriär inom ABB bakom sig.

”Ulf har rätt bakgrund och erfarenhet av att jobba med samma kundsegment som är i fokus för Swecon. Hans kunskaper inom elektrifiering, automation och digitalisering är helt rätt för den resa vi behöver göra”, säger Niklas Lindberg som är vd för Swecongruppen.

”Han har haft flera ledande befattningar inom ABB där han med framgång levererat resultat. Hans förmåga att jobba med förändringsledning samt erfarenheten av att driva omställningen inom hållbarhet kommer att styra Swecon i rätt riktning för att ställa om anläggningsmaskinbranschen och bibehålla företagets starka position som marknadsledare”, fortsätter Niklas.

”Jag är oerhört stolt och glad över möjligheten att axla rollen som vd för Swecon Anläggningsmaskiner AB. Det ska bli spännande att fortsätta driva företaget genom den pågående omställningen samtidigt som vi bibehåller den marknadsledande positionen, med engagerade medarbetare och nöjda kunder”, säger Ulf Hellström.

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×