TS40 LH från Weka nu designad även för vänsterhänta

Published 26/4, 2023 at 14:52

Diamantkapsågen TS40, som har varit etablerad på marknaden i många år, är designad för mångsidig och tuff användning på en mängd olika material. Den befintliga designen av kapsågen har nu anpassats på ett sådant sätt så även vänsterhänta kan använda den. Den har modellbeteckningen TS40 LH.

Handsågar för vänsterhänta är nischprodukter, då tillverkarna ofta inte reagerar på det befintliga behovet på grund av den lägre efterfrågan. De fördelar som dessa ger användaren inkluderar förbättrad hantering, säkerhet och möjliga användningsområden inkluderar att det modifierade arrangemanget av motorn och bladskyddet för optimal hantering för vänsterhänta och därmed ger mer stabilitet när man styr sågen med mindre trötthet samtidigt. Det vänstra arrangemanget av bladskyddet resulterar i nya och förbättrade appliceringsmöjligheter som vänstersidiga skärningar, t.ex. på dörr- eller fönsteröppningar, kan nu utföras optimalt, speciellt i kombination med det nya Weka spolskyddet för väggnära skärningar. Speciellt för sådana applikationer är TS40 LH ett verkligt alternativ även för högerhänta.

TS40 LH drivs och styrs med den vattenkylda FU6D-frekvensomformaren. Som en universell drivenhet kan FU6D driva alla sågar i serien 'Anna' och 'Emma', såväl som högfrekvensborrarna HD16 och HD18. TS40 LH är en användbar expansion av Wekas högfrekvensserie och är designad för att erbjuda både vänster- och högerhänta mer säkerhet och nya applikationsmöjligheter. I Sverige säljs den nya kapen av JLM Group, SDC och Drome.

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×