Stafettväxling inom kansliet på Rentalföretagen

Published 30/12, 2022 at 10:55

För en tid sedan sökte Rentalföretagen en VD till sitt kansli då nuvarande kanslichefen Leena Haabma Hintze kommer att övergå till en roll som branschansvarig.

Rekryteringsarbetet är nu genomfört och Rentalföretagens styrelse har hittat en lämplig ersättare till Leena Haabma Hintze i Anna Sjöblom. Anna Sjöblom har anställts som ny kanslichef och vd för Rentalföretagen Service AB. Anna har de senaste tio åren arbetat som kanslichef för en bransch och medlemsorganisation inom yrkesområdena Inköp och Logistik. Hennes främsta uppgifter var att driva medlemsnytta genom seminarier, webinarier, nätverk (utskott) och sociala medier. Hon har haft ansvar för deras regionstyrelser samt varit behjälplig i huvudstyrelsen som facilitator i deras möten. Anna är ekonom från Stockholms Universitet och har även arbetat på ett multinationellt IT företag som kundansvarig samt i en välgörenhetsorganisation som enhetschef. Anna har påbörjat sin introduktion och överlämning från nuvarande kansli med att närvara en dag i veckan. Från början av 2023 kommer Anna att jobba heltid för Rentalföretagen.

”Som ny VD och ansvarig för kansliet ser jag verkligen fram emot att fortsätta driva den svenska Rentalbranschens viktiga frågor tillsammans med medlemmar, partners och styrelsen. Det finns så många viktiga frågor att fortsätta arbeta vidare med och några frågor som sticker ut är säkerheten på byggarbetsplatsen, hållbarhet ur olika perspektiv och hyra istället för att köpa”, säger Anna i en kommentar till tidningen.

 

Kanslichef och vd på heltid

Som bekant för ett år sedan gick de två branschföreningarna inom maskinuthyrning i Sverige; SwedishRental och Hyreskedjan samman till en gemensam branschförening under namnet Rentalföretagen. Fram tills idag har Rentalföretagens kansli sköts av inhyrd och kontrakterad personal som även haft hand om andra branschföreningar. Rentalföretagens  nya styrelsen har kommit fram till att man önskar anställa en kanslichef på heltid samtidigt som man ser över resursfrågan på kansliet. Föreningen har vuxit och behöver klara av att hantera service till fler medlemmar och utökade branschrelaterade ärenden inom en rad områden som arbetsmiljö, kvalitet, miljö, avtalsjuridik, hållbarhet, produktinformation, produktstandarder mm. Den tidigare kanslichefen Leena Haabma Hintze, som har en enorm erfarenhet inom branschen efter många år som kanslichef inom bland annat SRA och som varit med och navigerat den nya branschföreningen efter sammanslagningen, kommer att övergå till en roll som branschansvarig inom några av Rentalföretagens viktigaste arbetsutskott utöver sitt engagemang i branschföreningarna Svenska Mobilkranföreningen och Svensk Grundläggning.

Under våren 2023 kommer tidningen att publicera ett längre reportage om Anna Sjöblom.

www.rentalforetagen.se

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×