Scantrucks R2R-avdelning erbjuder ”lyft från 1 till 300 ton”

Published 26/4, 2023 at 15:29

Scantruck AB har en avdelning för att serva landets uthyrningsföretag. R2R-avdelningen säljer och hyr ut hela Scantrucks produktportfölj, och erbjuder därmed den kanske bredaste portföljen av alla på företaget.

Avdelningen består av två fältsäljare, David Trygg och Mattias Sundström som sköter södra respektive norra delarna av landet, och två personer som arbetar med säljstöd och administration, Therese Rudd och Lisa Ahl. ”Jag brukar lite skämtsamt säga att vi kan lösa lyft från 1 ton upp till 300 ton, och våra kunder kan välja om de vill köpa en maskin eller hyra en av oss en kortare eller längre tid”, säger David Trygg, säljare Scantruck.

Scantrucks ambition är att bygga en totallösning för uthyrningsbranschen som inte bara baseras på en stor flotta av maskiner. Lika viktiga parametrar är trygghet, tillit och flexibilitet. ”Exklusivt för uthyrningsföretagen är att vi kan erbjuda hela Scantrucks portfölj av maskiner. I takt med att portföljen utvidgas så blir vi mer och mer kompletta.”

Några nyheter i portföljen inkluderar Weycor som har ett program av både hjullastare och vältar. Deras hjullastare börjar på 2500 kg och går hela vägen upp till drygt 15 ton. På vältsidan kan Scantruck nu erbjuda fem envalsvältar i viktklasserna 7 till 14 ton och tre tandemvältar med viktklasserna 2,4 till 3 ton. Utöver detta kommer Scantruck även kunna erbjuda produkter från Geismar som har ett sortiment av produkter för de som arbetar på järnvägen. ”Vi vill vara både en kortsiktig och en längre lösning för våra kunder när det gäller utrustning de saknar i sin egen maskinpark.”

Med ett utbud som startar med Manitous små hjullastare och ultralätta teleskoplastare, och som sträcker sig till Sennebogens Heavy Duty Cycle-kranar som lyfter 300 ton, erbjuder Scantrucks R2R-avdelning modeller för olika ändamål. Bland deras varumärken finns Manitou, Sennebogen, Weycor, Platform Basket och Geismar. De representerar också GMG som är amerikansktillverkade saxliftar, samt PB Platforms som är tysktillverkade mobila saxliftar. Det finns maskiner som går på el, hybrider, samt rena dieselmaskiner.

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×