Scantruck ställer ut på EXPOLIFT

Published 1/9, 2023 at 13:58

14-15 september ser en ny mässa dagens ljus i form av EXPOLIFT som genomförs för första gången på Inframässan på Infracity i Upplands Väsby utanför Stockholm.

Mässan samlar alla leverantörer av accessutrustning för olika typer av arbeten, en grupp som blivit så stor att en egen mötesplats kan vara på sin plats. Scantruck finns givetvis på plats, och visar upp inte mindre än sex olika produkter från sitt breda sortiment av olika liftar och maskiner.

”Scantrucks portfölj av agenturer passar perfekt för den här mässan på papperet, så vi tycker den ska bli jättespännande att vara med på. Förhoppningsvis kommer vi att stöta på både gamla och nya kunder och jag tycker att vi har en intressant blandning av maskiner att visa upp i vår monter”, säger David Trygg som arbetar som säljare på Scantruck.

Med en spännvidd från stegar upp till kranar och teleskoplastare, så kommer det onekligen att finnas en hel del att titta på för besökarna på EXPOLIFT. ”Utrustning som hjälper entreprenörer och serviceföretag att ”komma åt” och utföra sina tjänster på svåråtkomliga ställen har ökat ordentligt i omfattning under de senaste två decennierna”, står att läsa på arrangörens webb expolift.se. Detsamma gäller för Scantrucks utbud av olika maskiner och liftar för samma ändamål. Länge var Scantruck i Sverige synonymt med Manitous marknadsledande röda teleskoplastare. Dessa finns givetvis kvar men har allteftersom fått sällskap av både SENNEBOGEN, Weycor, GMG, PB Platforms, Platform Basket samt senast också Geismar som tillverkar utrustning för järnvägsunderhåll. Allt går naturligtvis inte att visa upp på EXPOLIFT så de har satsat på en bra blandning.

Manitou 100VJR som finns på plats i monter 25 är en 10 meters mastlift utrustad med jib, vilket ger den extra flexibilitet att komma in över platser som annars kan vara svåra att nå. Drivningen sker via batterier på 250Ah.

Manitou 160ATJ+ är en fyrhjulsdriven och fyrhjulsstyrd dieseldriven bomlift som trivs utmärkt även i tuffare terräng. Med en arbetshöjd på 16,2m och en räckvidd på 8,5 meter så passar den perfekt både för uthyrningsföretag och byggbranschen. I korgen kan du ta hela 408kg!

PB Platforms S175-19E 4x4 är en eldriven terränggående saxlift med en arbetshöjd på 17,5 meter, vilket gör att den trots sin kapacitet där vägarna tar slut fungerar lika bra inomhus. Självnivellerande stödben ger säkra och optimala arbetsförhållanden, och trots sin kapacitet är den tysktillverkade liften bara 190cm bred.

Platform Basket Spider 15.75 STD är med sin arbetshöjd på 15 meter och utlägg på 7,5 meter ett perfekt exempel på varför  den italienska tillverkaren blivit en favorit hos många hantverkare. Den här larvburna bomliften är endast 78cm bred i hopfällt tillstånd och väger under två ton, men står ändå alltid stabilt när det är  dags att arbeta tack vare sina spindelben. Smidig att transportera och att få på plats, och därefter stabil och säker sammanfattar styrkorna väl.

En av två nyheter i Scantrucks monter är en larvburen mastlift från Platform Basket som lyssnar till namnet Heron 10. Arbetshöjden är hela 9,6 meter med en räckvidd på 3,46 meter, och den går att få med dieseldrift, som hybrid eller som helt batteridriven. Heron 10 passar lika bra inomhus som utomhus beroende på motorkonfiguration, och den är dessutom utrustad med jib för att komma åt även på utmanande platser.

Slutligen, vad vore en mässa med Scantruck utan en teleskoplastare från Manitou? På EXPOLIFT är det den nya MT625e som får följa med. Då maskinen är helt eldriven så passar den lika bra inomhus som utomhus, och med möjlighet att lyfta 2500kg upp till 6 meter upp så passar den som hand i handsken för en mängd branscher, inte minst för uthyrningsföretag.

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×