Scantruck erbjuder eldrivet från alla sina leverantörer

Published 25/5, 2021 at 14:02

Scantruck har som målsättning att bryta ny mark i riktningen för mer miljövänliga maskiner. Nu kan Scantruck leverera eldrivna lösningar från alla sina leverantörer. David Trygg, säljare Scantruck, berättar om deras erbjudanden.

Manitou, PB Platforms, GMG, Platform Basket samt Sennebogen erbjuder nu elektriska alternativ på olika sätt. På Manitous teleskoplastare finns till exempel lösningen med Bi-Energy som tillval på maskinerna i MRT-serien. “Konkret är Bi-Energy en enhet som kan flyttas mellan maskinerna”, säger David Trygg, säljare Scantruck. “Om man har flera Manitou som är fabriksförberedda för systemet kan man applicera det på den som har mest behov av det, till exempel en maskin som ska arbeta i en miljö där det finns begränsningar för utsläpp eller ljudnivå. När maskinen står uppställd på stödbenen körs den fullt ut på el om det finns tillgång till nätdrift. Gör det inte det så fungerar den som en vanlig dieselmaskin och körs som vanligt.”

Manitou 200ATJe Oxygen är ett annat exempel. “Maskinen har en maximal arbetshöjd på 20 meter och den horisontella räckvidden är hela 11,6 meter med en maxvikt i korgen som kan rotera 180 grader på hela 230 kg. Trots sin imponerande kapacitet så väger maskinen endast 7100 kg vilket ger ett lågt marktryck. Tack vare batteriet på 48V/460A så klarar maskinen en och en halv dags hårt arbete innan den behöver laddas i åtta timmar.”

De italienska liftarna från Platform Basket finns tillgängliga både med ren batteridrift och som hybrider med en blandning av batteridrift och nätansluten drift. “Jag tror på ett stort intresse speciellt för hybridversionerna, därför att då är det möjligt att köra upp liften på transporttrailern med batteriet och sedan utföra arbetet på plats med hjälp av ström från elnätet. Skulle det inte finnas ett elnät att tillgå på platsen så kan maskinen givetvis fortsätta att arbeta med hjälp av sina batterier.”

De amerikanska saxliftarna från GMG, som funnits i Scantrucks produktportfölj sedan 2018, erbjuder elektriska lösningar. Liftarna finns i arbetshöjder från 3 till 16 meter och i ett flertal varianter utöver det, beroende på kundens behov. “Här kan man inte bara välja arbetshöjd, utan även bredd på arbetsplattformen. Vi har saxliftar med starka AC-motorer som löser uppgifterna vare sig användaren ska arbeta högt upp, inomhus, utomhus eller till och med i svåra markförhållanden med stigningar på upp till 45 grader.”

Även Sennebogen har tagit fram elektriska alternativ i sitt modellprogram. Här är det deras bandkranar och heavy-duty cycle-kranar som går att få med eldrift.  Här krävs det dock att det finns möjlighet att koppla upp sig på elnätet, alternativt ha en egen generator som genererar el till driften. Nyligen levererades både en Sennebogen 3300 och en 6180 till kunder.

Det finns en stor nyfikenhet på elmaskiner, både bland uthyrare och inom bygg och lantbruk, enligt Scantruck. “Vi för en ständig dialog med alla våra leverantörer i syfte att skapa minimal miljöpåverkan och maximal nytta och jag vet att det kommer fler spännande nyheter på området framöver.”

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×