Renta förvärvar L E Maskin

Published 1/9, 2022 at 14:31

I 25 år har uthyraren Lars & Erik Maskin stöttat byggare från depåerna i Umeå, Lycksele och Sundsvall. Efter sommaren öppnar de tillsammans med Renta en depå i Örnsköldsvik. Laguppställningen är 30 experter med en årlig omsättning på cirka 100 miljoner SEK.

”Det här är ett gäng fantastiska människor som delar värderingar med oss, drivna och övertygande om att det är lokalt som allting händer”, säger Joacim Johansson, vd Renta. ”De är på tillväxt och är helt rätt för Rentas tillgänglighet i Norrland. Vi är väldigt glada över att välkomna in L E till den här galna, orangea resan.”

Förvärvet är ett steg i Rentas ambitioner om att vara den mest tillgängliga maskinuthyraren i Sverige, enligt Renta. Med L E tickar depåantalet upp till 54 maskininstitutioner och under orange flagg kommer de stötta regionerna i deras långsiktiga infrastrukturprojekt och stora industriella investeringar. ”Tillsammans kommer vi fortsatt stötta kunderna med samma lokala engagemang och service som tidigare och nu med hjälp av Rentas digitala lösningar”, säger Lars Grehn, en av grundarna till L E Maskin. ”Med maskinappen Renta Easy kommer vår tillgänglighet bli än mer synlig. Samtidigt som det känns riktigt gott i magen att vi delar synsätt och värderingarna.”

Renta inriktar sig på uthyrning av entreprenadmaskiner, utrustning, bodar och byggställningar, och har idag över 100 depåer och mer än 1000 anställda i Sverige, Finland, Norge, Danmark och Polen.

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×