Nyheter från Palazzani

Published 6/3 at 14:02

Modellerna TSJ 27 och TSJ 30.1 från italienska tillverkaren Palazzani har nyligen uppdaterats. Ursprungligen designades dessa två modeller med 120 kg och 230 kg korgkapacitet, som alla TSJ-serier.

För att möta de specifika behoven i två olika projekt har Palazzanis utvecklingsavdelning studerat och genomfört en permanent modifiering av korgens kapacitet, och lagt till ett tredje arbetsområde och tre olika kapaciteter (120, 230, 330 kg).

Båda förfrågningarna kom från behovet av att lyfta ytterligare en person eller mer material med korgen, främst för inomhus-/utomhusunderhåll eller allmän tillämpning inom uthyrningssektorn.

Alla typer av arbeten måste utföras snabbt och i total säkerhet; det är därför ytterligare en person i korgen kan vara till stor hjälp, liksom förmågan att bära material som verktyg eller andra föremål för att utföra flygarbete.

Denna ändring krävde omfattande beräkningar, tester och en ny mjukvara av Palazzanis tekniska kontor, samt en ny CE-certifiering.

De två första enheterna har redan levererats till kunder och denna uppdatering har nu kommit in i listan över tillgängliga alternativ för dessa modeller.

 

Elektroniska RFID-sensorer för ökad säkerhet

Palazzani Spider Lifts har alltid tillverkats för att ge utmärkta prestanda och högsta säkerhet till föraren, tack vare djupa studier av teknik och förmåga att anpassa den till maskiner, kombinera design, säkerhet och innovation.

En av de senaste implementeringarna som utförts på Palazzani-maskiner rör det automatiska valet av arbetsområdet enligt uppställningen (bred/smal).

Denna funktion är mycket viktig för att säkerställa maskinens stabilitet under luftarbete, och den har nu förbättrats ännu mer genom att ersätta de befintliga elektromekaniska sensorerna som placerat stabilisatorerna, med kodade elektroniska RFID-sensorer. Denna uppgradering ökar säkerheten och gör det möjligt att upptäcka och känna till i realtid sensorns status.

Faktum är att elektroniska RFID-sensorer ger omedelbar feedback till både operatören och maskinens programvara och uppfyller helt kraven i EN ISO 13849-1.

Med hjälp av RFID-teknik ger sensorerna ett högt skydd mot eventuell manipulering, tack vare den unika koden som överförs av ställdonet. Dessa sensorer är fria från mekaniska kontakter och garanterar en lång livslängd även i system som utsätts för frekventa öppningar/stängningar och som arbetar under fientliga miljöförhållanden.

Denna teknik har redan tillämpats på flera spindlar, såsom TSJ 35.1, XTJ 37+ och XTJ 52+ och kommer gradvis att installeras på hela Palazzani-sortimentet.

Sammanfattningsvis ökar RFID-tekniken säkerheten och lämnar Palazzanis utmärkta prestanda oförändrad.

I Sverige säljs Palazzanis produkter av företaget Scandkran.

www.scandkran.se

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×