Nyhet från Scantruck - Saxliftar från Manitou

Published 23/5 at 09:23

Manitous omtyckta teleskoplastare, samt mast och bomliftar får nu sällskap även av saxliftar.
Premiären sker förhoppningsvis redan på Svenska Maskinmässan 30:e maj – 1:a juni då de planerar att visa upp modellen SE0808. Detta är en åtta meters lift och instegsmodellen av vad som faktiskt är Manitous första saxliftar någonsin.

”När Scantruck AB besökte fabriken i Italien nyligen så hade vi möjlighet att titta på dem och de ser väldigt bra ut”, berättar Stefan Martinsson som arbetar med försäljning på Scantruck.

SE0808 kompletteras av ett större syskon som går under namnet SE1008. De drivs båda elektriskt av en stark drivlina på 185Ah/24V och får med sig 230kg upp i korgen. SE0808 har en arbetshöjd på åtta meter, och med SE1008 är samma mått hela 10m. Korgen på SE0808 mäter ursprungligen 1,64m, men kan förlängas till 2,54m. SE1008 lyfter inte bara högre utan har även lite mer utrymme med en längd på arbetskorgen från 2,20-3,10m.

 

Premiär på Svenska Maskinmässan

Båda liftarna trivs bäst på släta ytor och fungerar ypperligt såväl inomhus som utomhus. Tack vare eldriften och en smart konstruktion så kräver de väldigt lite service och underhåll. Vid lastning och lossning, samt på trånga arbetsplatser så kommer kunderna uppskatta att de är konstruerade för att enkelt kunna flyttas med hjälp av gafflarna på andra maskiner som finns på arbetsplatsen.

Maskinen beräknas finnas på plats i slutet av maj, i lagom tid för att kunna premiärvisas på Svenska Maskinmässan på Solvalla. Lite längre fram i tiden kommer även en tredje saxlift från Manitou finnas tillgänglig som går under namnet SE1212 och som tar hela 350kg i korgen och har en arbetshöjd på 12m.

 

Maskinerna passar Perfekt för hyresbolagen

”Samtliga tre modeller kommer att passa perfekt för hyresbolagen i Sverige och alla segment de betjänar. En elektrisk saxlift kanske känns som ett ovanligt inslag på en maskinmässa, men vi kommer att ställa ut den tillsammans med andra elektriska maskiner från våra olika leverantörer och det är alltid roligt att kunna visa upp en helt ny maskin på en mässa. Speciellt då vi vet att det finns en del besökare från hyresbranschen på mässan”, förklarar Stefan Martinsson

Manitous tre nya saxliftar förstärker Scantrucks breda portfölj som sedan tidigare består av Manitou, Sennebogen, Weycor, PB Platforms, Platform Basket och Geismar som är de världsberömda märkena som företaget är generalagent för.

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×