Nyckeln till en framgångsrik restaurering

Published 23/5 at 09:06

En av GEDAs transportplattformar bidrar till den framgångsrika renoveringen av den historiska katedralen i Zagreb.

Den förödande jordbävningen som härjade Zagreb 2020 orsakade avsevärd skada över hela staden, och den historiska katedralen var inte skonad från dess destruktiva kraft. 

 

Katedralen restaureras

Zagrebs katedral genomgår för närvarande restaurering för att reparera skadorna, och arbetet pågår i snabb takt. Katedralen, som är en av Kroatiens mest värdefulla kulturella och arkitektoniska tillgångar, är föremål för ett omfattande renoveringsprojekt som påbörjades i maj 2023 och förväntas ta ytterligare fem år att slutföra. Två GEDA 1500 Z/ZP transportplattformar spelar en central roll i detta utmanande uppdrag.

Transportplattformarna GEDA 1500 Z/ZP är utrustade med plattform A-varianten, som mäter 1,45 meter gånger 1,65 meter. Dessa plattformar kan bära imponerande 2 000 kg. GEDA 1500 Z/ZP erbjuder en lyfthastighet på 12 m/min i passagerarläge och 24 m/min i godsläge. Tack vare två separata uppsättningar kontroller kan både människor och material transporteras säkert och effektivt. Detta är särskilt viktigt eftersom varje GEDA transportplattform är två delar av utrustningen i en, som fungerar som både personhiss och godshiss.

 

innovativa Uni-X-mast-systemet

En särskilt anmärkningsvärd egenskap hos dessa hissar är deras innovativa GEDA UNI-X-MAST-system, med två master som säkerställer en mjuk gång och låga förankringskrafter. I Zagreb gör detta att varje hiss kan förankras via ställningen. I det här fallet har det tyska företaget GEDAs decennier av erfarenhet som tillverkare av industri- och bygghissar varit särskilt användbar, eftersom en kundanpassad lösning måste utarbetas för katedralen. Byggnaden i detta projekt var 108 meter hög och överskred den maximala transportörhöjden (100 meter) för den populära och pålitliga GEDA 1500 Z/ZP transportplattformen. Det är denna anpassningsförmåga och precision som vi har att tacka för hur smidigt restaureringsarbetet på detta historiska landmärke fortskrider.

De två GEDA transportplattformarna betjänar totalt tre hållplatser, som var och en är försedd med GEDA Comfort landningsskydd. Detta säkerställer att arbetare säkert kan kliva över på olika nivåer i katedralen, vilket minimerar risken för olyckor.

Restaureringen av den historiska katedralen i Zagreb är en imponerande demonstration av användningen av toppmodern teknik och innovativa lösningar för att bevara vårt kulturarv. Kombinationen av historisk betydelse och spjutspetsteknologi i form av GEDAs transportplattformar gör att restaureringsteamen kan arbeta säkert och effektivt på svindlande höjder.

GEDAs kund AGRAM d.o.o. (Layhers representant i Kroatien) har spelat en mycket framträdande roll i detta projekt, och har gjort mycket arbete med att förbereda projektet och genomföra det framgångsrikt. Dess expertis och GEDAs effektiva partnerskap har hjälpt till att säkerställa att detta ambitiösa projekt har gått utan problem. Restaureringen av katedralen fortsätter med stor omsorg och engagemang, och GEDAs transportplattformar spelar en avgörande roll för att se till att renoveringen av denna kulturella pärla blir inget annat än en triumf. I Sverige säljs GEDAs produkter av företaget BVM, ByggVärmeMaskiner.

www.geda.de

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×