Nya SPX1280 Lithium från Jekko

Published 1/9, 2022 at 14:50

Denna 8 ton tunga minikran, som ursprungligen lanserades i slutet av 2019, är nu tillgänglig med elmotor med litiumbatteri.

Denna minikran är lämplig för de nya kraven inom lyft- och hanteringsindustrin, enligt Jekko. Modellen har en maximal lyftkapacitet på 8 ton och en maximal arbetshöjd på 26,6 meter (när hydraulisk jibb är installerad). Minikranen har även ett stabiliseringssystem. Stödbenen, som manövreras direkt med radiofjärrkontrollen, har hydraulisk rotation mellan 0° och 45° och teleskopisk hydraulisk förlängning. Tack vare den nya digitala elektrohydrauliska Danfoss-distributören reglerar maskinen oljetrycket och flödet efter rörelse, belastning och rörelsehastighet. Rörelserna är mjuka och exakta, och det är möjligt att arbeta samtidigt med tre funktioner. SPX1280 är utrustad med en 1,5 tons hydraulisk jibb, som har kompakta mått och ren design tack vare innercylindrar och kan arbeta med en negativ vinkel upp till -10°, och med en 3,5 tons runner jib som kan nå smala hörn (båda av dem med plug & play-tillbehör). Modellen har en radiofjärrkontroll, med en mjukvara som utvecklats internt av Jekko, som gör det möjligt att direkt aktivera eller avaktivera alla kranfunktioner och verktyg.

Trefasmotorn på 20 kW drivs av ett specialdesignat 96 V litiumbatteripaket med en kapacitet på 400 Ah. En trippel batteriladdare är installerad ombord på maskinen, för att ladda med enfas (230 V) eller trefas (400 V) ström. Maskinen kan användas medan batteriet är under laddning. Alla batteriparametrar och fel visualiseras på displayen på radiofjärrkontrollen. Tack vare den elektriska motorn kan den nya versionen av SPX1280 även fungera inomhus eller på känsliga arbetsplatser utan utsläpp. Litiumbatterier tillåter oförändrad och konstant prestanda även vid intensiv användning under hela laddningstiden, och de har längre livslängd jämfört med blybatterier. Dessutom innebär en litiumbatteridriven elmotor mindre underhållskostnader än en vanlig dieselmotor, enligt Jekko.

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×