Ny vd för OP System i Sverige och Danmark

Published 17/3 at 11:58

Den 11 januari 2021 tillträdde Fredrik Hagwell tjänsten som vd för bolagen OP System Sverige och OP System Danmark. Han går in i bolagen med en flerårig erfarenhet av att vara vd över landsgränsen.

Fredrik Hagwell kommer senast från PEMA Truck- och traileruthyrning AB (numera TIP Trailer Services), där han varit vd i det svenska bolaget sedan 2014 och därtill det danska bolaget sedan 2018. ”Det ska bli oerhört roligt och spännande att sätta sig in en bransch som har framtiden för sig, och få möjligheten att tillsammans med medarbetarna fortsätta utveckla ett bolag med hög kompetens, starka varumärken och ett mycket gott rykte”, säger Fredrik Hagwell. “Jag ser framförallt fram emot att sätta mig in i företagets produkter och tjänster, samt vidareutveckla lösningar som skapar ytterligare värden för våra kunder.”

“Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Fredrik Hagwell, som med sin bakgrund som vd för både ett svenskt och ett danskt bolag, kan stärka OP Systems samverkan mellan de båda nordiska länderna, med de synergieffekter det ger”, säger Mats Olofsson, huvudägare OP Gruppen.

OP System finns i Sverige, Danmark, Norge och Finland och levererar system av utrustningar för modern materialhantering, återvinnings- och avfallshantering, både mobilt och stationärt. OP Systems verkstäder anpassar produkterna för nordiska marknaden, samt erbjuder service och reservdelar. I Norden har de totalt cirka 75 anställda och omsätter över 340 MSEK per år. OP System är en del av OP Gruppen som förutom segmentet återvinning/materialhantering är verksamma inom lantbruksmaskiner och lastbilspåbyggnationer.

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×