Ny trio av Biturbo-verktyg från Bosch

Published 6/3 at 13:43

Bosch utökar Biturbo-segmentet av sladdlösa verktyg med tre nya 18V-verktyg: en borrhammare, en kolvsåg och en vinkelslip.

Den sladdlösa borrhammaren GBH 18V-40 C Professional har en slagenergi på 9 Joule och en integrerad funkion för mjukstart, och möjlighet att borra och mejsla hål på upp till 40 mm i diameter. Det finns ett utbud av Bosch-tillbehör att välja mellan, inklusive borrkronor i Expert-serien. ProCore 18V-batteriet monteras på borrhammarens framsida, vilket ger en annan tyngdpunkt och gör det lättare att hantera. Det frånkopplade handtaget ger också lägre verktygsvibrationer. Om borren fastnar stänger den integrerade sensorn av motorn på en bråkdels sekund. Detta förhindrar oväntade kast och ger användaren ett ökat skydd, enligt Bosch. Verktyget har också ett interaktivt gränssnitt, vilket gör att användaren kan se verktygets batteristatus och anpassa borrhammaren efter behov.

Den sladdlösa kolvsågen Bosch GSA 18V-28 Professional är lämplig för rivningsarbeten som involverar metall, trä, kompositmaterial och murverk, och har en effekt på 1100 W. Användare kan skära igenom gjutjärnsrör med ett sågblad med hårdmetallspets som ”Expert Thick Tough Metal”. Bosch tillbehörssortiment erbjuder sågklingor för olika sorters arbete, och tack vare in-line-designen och effekt-till-vikt-förhållandet går det att använda kolvsågen nära väggar och över huvudet, enligt Bosch.

Den sladdlösa Biturbo-vinkelslipen GWS 18V-180 PC Professional har ett 90 grader roterat växelhus, och med en 180 mm-kapskiva är den minst 30 procent lättare och 30 procent mindre än en konventionell stor vinkelslip, samtidigt som den bibehåller ett jämförbart skärdjup på 61 mm, enligt Bosch. Den har en skyddsomkopplare (dödmansbrytare), KickBack Control och bromsfunktion.

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×