Ny krosskopa med rotation

Published 12/9, 2007

Företaget Amas Svenska AB lanserar Simex nya CB-serie bestånde av nio olika krosskopor försedda med rotationskrossar.

Företaget Amas Svenska AB, som är återförsäljare av en rad olika maskiner och utrustningar för bygg- och anläggningsbranschen, släpper nu en produktnyhet. Det är tillverkaren Simex, som Amas är återförsäljare för, som utvecklat en serie krosskopor.
Simex, som ligger i Bologna, Italien, har gjort sig kända som tillverkare av en rad olika tillbehör och verktyg till anläggningsmaskiner. Några exempel är snöslungor, kedjegrävare för grävning av rörgravar, olika typer av fräsar för betong och asfalt, markvibratorer m m.

Nya CB-serien
Men nu kommer Simex med en helt ny produkttyp nämligen krosskopan CB. Produkten premiärvisades på italienska mässan SAIE i slutet a förra året och för europamarknaden på Bauma i april. CB-serien kommer att omfatta nio olika storlekar i storlekar från 1,4 till 2,4 m i bredd. Skopviktarna spänner från 800 till 3500 kg och materialstorleken på det krossade material ligger mellan 10 mm för den minsta krossen till 80 mm för den största. Produkten är särskilt utvecklad för montering på kompakt- och hjullastare. Krosskopro är i och för sig ingen nyhet men vad som gör CB-skopan unik är att det är en rotationskross. Alla huvudfunktioner och komponenter är patenterat. Rotationskrossens inre delar är tillverkade i Hardox medan de utbytbara krosständerna är tillverkade i ett annat material. Modellerna CB1400 och 1500 introducerades på Bauma. Bägge modellerna är avsedda för kompaktlastare. CB1600 och CB2000 lanserades i maj och CB2500 och CB 3500 kom i juni. Återstående modellerna CB800, CB900 och CB1100 kommer att lanseras under hösten. Modellbeteckningen representerar skopans vikt fullastad.
Krosskopan är direktdriven och ansluts till bärarens hydraulsystem. Om krosskopan stannar p g a materialet kan den reverseras manuellt.
Dessa första modeller är som sagt avsedda för kompakt- och hjullastare men det är inte uteslutet att man i framtiden även kommer att börja tillverka större skopor för grävmaskiner.
www.amas-svenska.se

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×