Nu vänder det!

Published 23/5 at 08:55

Det är märkligt hur mycket känslor spelar in även i affärssammanhang. Så snart som mediekanalerna börjar nämna lågkonjunktur så har det omedelbart en psykologisk inverkan på marknaden. Det kanske inte har en reell inverkan omedelbart men det påverkar och snabbar på i utförsbacken. Det samma gäller åt andra hållet.

Positiva inslag i olika media och sedan löfte om sänkta räntor eldar på optimismen. Där befinner vi oss just nu.

Vi får dagligen många positiva signaler både från byggare, uthyrare och leverantörer att nu vänder det. Sedan är frågan bara hur snabbt? Men en positiv stämning hjälper definitivt uppgången och ökar på konsumtionen igen just på grund av att många börjar våga igen. Våga att starta upp det där bygget som man bromsat. Vågar nyanställa och vågar att investera i nya maskiner och utrustning. Till skillnad från andra gånger vi befunnit oss i en lågkonjunktur så kvarstår behovet på marknaden. Under våren har jag besökt flera mässor både i Sverige och utomlands och stämningsläget är nästan det samma överallt, bortsett från USA där man ser mycket positivt på framtiden.

Det här numret av Svensk Rental är lite av det tjockare slaget. Det har hänt mycket under våren och det måste rapporteras. Branschföreningen Rentalföretagen ångar på utav bara den och mycket är på gång. I det här numret kan du läsa mer om Lågan-projektet med ny klassificering av bodar och bodetableringar. Vi skriver om den nya treåriga gymnasieutbildningen för maskinuthyrare som är i antågande. Till detta skall läggas temaartiklar om nya vibroplattor, markkomprimatorer och vältar samt nya maskiner för effektiv hantering av damm och betongslam. Sedan har vi besökt mässorna Intermat och Nordbygg. Du hittar också ett reportage från Rentalföretagens senaste Rentaldag i Stockholm. Det här numret innehåller också mycket information om Svenska Maskinmässan som arrangeras av Maskinleverantörern på Solvalla i Stockholm med början den 30:e maj. Svensk Rental har egen monter på mässan och hälsar alla vår läsare välkomna. Till detta skall läggas flera intressanta reportage som om reservdelsgrossisten TVH i Dals-Ed och en artikel om nyheter från Skyjack med mera. Allt som allt en riktigt kanonnummer inför sommaren då vi alla ska passa på att ta lite välförtjänad ledighet också. SRT slår av på tacken en aning under sommar och kommer tillbaka med utgåva nummer fyra i augusti. Så från oss till er alla en riktigt skön sommar.

 

Jan Hermansson, Redaktör
jan.hermansson@svenskrental.se

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×