Mycket nytt från Versalift med vänner

Published 1/12, 2022 at 12:32

Versalift Sweden med egna märket Ruthmann, Bluelift och agenturer för både italienska Hinowa och Almac, märker en ökad efterfrågan på larvbandsburna liftar i Sverige.

”Vi ser att larvbandsburna liftar blir ett allt större komplement till släpvagnsliftar och traditionella sax/bomlyftar hos kunder som tidigare inte hade möjligheter att lösa alla uppdrag på sina arbetsplatser”, säger Anders Werneskog försäljningschef på Versalift Sweden.

Anders berättar att man ser det framförallt i förfrågningar från slutkunder med speciella önskemål, men också från hyrbolagen som möter dessa kunder i sin vardag.

De flesta av de större uthyrningsbolagen har ju tidigare haft en mindre flotta med larvbandsburna liftar, men Versalift märker ett ökat inflöde av förfrågningar på nya larvbandsliftar.

På Bauma presenterade Almac, förutom sina Bibi saxliftar och Jibbi bomliftar med det patenterade nivelleringssystem, även Multiloaders med nivellering och en larvbunden kran med nivellering.

Intresset är stort och med liftar som klarar att köra i lutning så har Almac hittat en speciell nisch. Hinowa slog på stort på Bauma och förutom italiensk gästfrihet i frågan om mat så visade de både en 18 meters lift och naturligtvis den stora artikulerade 40:18 liften (40 meters höjd och 18 meters utskjut) som redan premiärdagen fick kundernas stora intresse. Hinowas samarbete med JLG syns allt mer och det blir även tydligt att de satsar hårt på att utveckla liftar tillsammans.

Ruthmanns Bluelift från deras italienska fabrik, visade att de har hittat rätt på marknaden. På Bauma visade de förutom storsäljaren på 18m (SA18HB) även den nya ST31 som når 31 meter med bra utskjut, byggd på rakbom och liten basyta. ”Bluelift tar steg framåt hela tiden och vi tror att vi kommer att få se många fler av dessa även på den svenska marknaden”, avslutar Anders Werneskog på Versalift Sweden.

www.versalift.se

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×