Mini/Max 200 Z och 300 Z från Geda

Published 1/9, 2022 at 14:49

Den tyska bygghisstillverkaren Geda lyfter fram tre produkter som underlättar vid transport på arbetsplatser: Mini/Max-serien med sina två lyfthastigheter; Geda 200 Z som går att installera från plattformen; och Geda 300 Z för tunga material.

Gedas Mini/Maxi-serie har två lyfthastigheter, överbelastningsskydd, samt en mängd olika lasthanteringsanordningar. Den så kallade Handy Rope Drum Drive monteras vid basen av ställningen medan svängarmen fästs upptill på ställningen i önskad höjd. Mini/Maxi-serien har en maximal arbetshöjd på 40 meter, eller 76 meter med vinsch placerad på högre höjd. Beroende på modell – Geda Mini 60 S, Geda Maxi 120 S eller Geda Maxi 150 S – har hissarna en lastkapacitet på upp till 150 kg. Olika lasthanteringsanordningar och optimalt anpassade tillbehör möjliggör flexibel och effektiv transport av ställningselement, lackeringsmaterial, isolering, med mera, enligt Geda. Hissen monteras med en snabbkopplingsmekanism och kan monteras på ställningen direkt inom transportramen. Det robusta underredet passar alla underlag.

En annan modell, Geda 200 Z, går att installera direkt från plattformen. Den har enligt Geda ett minimalt utrymmesbehov, samt ett patenterat snabbkopplingssystem för stegsektionerna. Basenheten består av en 2 meter lång fotsektion, vagnar med drifts- och säkerhetsutrustning, en kontroll, fjädervajertrumma och transportkabel, boggi- och överbelastningsskydd samt plattform, och kräver ett fotavtryck på endast 1,5 x 1,5 meter. Detta innebär att det är möjligt att lasta lättviktsplattformen på 44 kg parallellt med till exempel byggnaden. Plattformen kan även svängas 90 grader åt vänster eller höger, vilket möjliggör avlastning på olika plan. Med en lastkapacitet på upp till 200 kg och en lyfthastighet på 25 m/min kan Geda 200 Z färdas upp till höjder på 35 meter, och transporterar såväl ställningsmaterial som verktyg upp och ner.

Geda 300 Z är en lösning för skrymmande och tunga material, och underlättar arbetsbelastningen för personalen och sparar också tid på grund av sin stora plattformsstorlek och höga lastkapacitet, enligt Geda. De 2 meter långa aluminiummastelementen kan monteras av en person. Lastnings- och avlastningsrampen säkerställer åtkomst till plattformen som är godkänd för upp till 300 kg. Väl på bottenplan möjliggör hisskorgen, som kan svängas 90 grader, en säker övergång och bekväm lastning/avlastning, enligt Geda. Geda 300 Z finns i 230 V- eller 400 V-version och kan därför anpassas till strömförsörjningen på respektive byggarbetsplats.

I Sverige är ByggVärmeMaskiner AB, BVM, återförsäljare för Gedas sortiment.

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×