Milwaukee aktuella med flera nya produkter

Published 16/11, 2023 at 10:59

Milwaukee släpper en uppsjö av nya produkter, och en av dem är en ny batteridriven M12 Fuel-bandfil, tillgänglig i storlekarna 10 samt 13 mm.

Med ett M12 4,0 Ah-batteri räcker en laddning för att avverka upp till 50 punktsvetsar med bandfilen på 13 mm och upp till 40 punktsvetsar med den på 10 mm, enligt Milwaukee. Det går att justera rotationsriktning, och den låsbara strömbrytaren minskar energiförbrukningen vid repetitiva arbetsmoment, enligt Milwaukee. Den har 360 graders verktygsfri bandjustering för åtkomst i trånga utrymmen. Verktyget erbjuder två hastighetslägen och steglös hastighetsreglering.

Milwaukee släpper även en kompakt, batteridriven detaljslipmaskin med pentaformad slipdyna för slipning för profiler och konturer. Den oscillerande sliprörelsen förhindrar repor, och maskinen har fyra hastighetslägen för olika material. Den har ett kardborrefäste som gör att användaren kan växla mellan olika slippapper. Milwaukee lanserar även nya nätslippapper som är kompatibla med detaljslipmaskinen.

En annan nyhet är Milwaukees nya batteridrivna rakslipar: M18 Fuel rakslip med One-Key, hastighetsreglering och paddelbrytare; M18 Fuel rakslip med One-Key, hastighetsreglering och låsbar strömbrytare; samt M18 Fuel rakslip med låsbar strömbrytare. Verktygen är utrustade med RapidStop som stoppar de flesta verktygstillbehör på mindre än två sekunder. Raksliparna har kolborstfri PowerState-motor, RedLithium-batteri och RedLink Plus-elektronik. M18 Fuel rakslip med One-Key, hastighetsreglering och paddelbrytare/låsbar strömbrytare ger drifttid och prestanda för gradning av upp till 35 rör per laddning i kombination med ett M18 5,0 Ah-batteri, enligt Milwaukee. Den har hastighetsreglering i fem steg, från 8000 till 20 000 varv/min. M18 Fuel rakslip med låsbar strömbrytare erbjuder avverkning av upp till 30 cm svetssträng per laddning i kombination med ett M18 5,0 Ah-batteri, enligt Milwaukee. Den har ett maximalt varvtal på 27 000 varv/min och är kompatibel med 50 mm-tillbehör.

Den nya dammfria SDS-Plus Dust-Lok-borren i två delar består av en dammutsugsadapter med möjlighet att ansluta olika borr i diametrarna 5-12 mm. Tack vare de två integrerade dammupptagningshålen på borrspetsen får användaren en minskning av det luftburna dammet på 99 procent vid borrning, enligt Milwaukee. Borret har ett karbidhuvud med fyra skär och centreringsspets, och är konstruerat för att borra genom armerad betong.

Den nya, batteridrivna betongvibratorn är en specialiserad lösning för betongarbete i trånga utrymmen. Även denna produkt har PowerState, RedLithium och RedLink Plus. Motorn har en kontinuerlig maximaleffekt på 12 500 VPM. Den ger enligt Milwaukee användaren möjlighet att bearbeta en full lastbil med betong (8 m³) per laddning när den är utrustad med ett High Output 5,5 Ah-batteri. Betongvibratorn finns med slang i längderna 1,2 och 2,4 m.

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×