Mikaels Grävtjänst investerar i Hitachi ZW75-6

Published 1/9, 2022 at 15:18

Mikael Hansson på Mikaels Grävtjänst i Brastad köpte sin första Hitachi-maskin 1989. Det senaste tillskottet är hjullastaren Hitachi ZW75-6 och han kunde inte vara mer nöjd.

Mikaels Grävtjänst har funnits i 35 år och jobbar med grävning, schakt och transport. Dessutom utför de dränering, avloppsanläggningar, sprängningsarbeten, vägbyggen, dikning och stubbfräsning. Företaget har 19 anställda och uppdragen sträcker sig från Göteborg till Strömstad. ”Det är full fart”, konstaterar Mikael Hansson som bara under det senaste halvåret har investerat i fem nya maskiner från Hitachi. ”Vi förnyar oss så gott det går för att kunna hålla hög service gentemot våra kunder.”

Mikael Hansson tycker att Hitachi har många fördelar, framför allt kvalitetsmässigt. ”Allt är genomtänkt och vi får dessutom väldigt bra service via Delvators servicelämnare på Landvetter Motor & Maskin i Göteborg. Det är helt enkelt en Rolls Royce när det kommer till maskiner.”

Hitachis nya kompakta hjullastare ZW75-6, nu även med Steg V-motor, är mångsidig och erbjuder en bekväm arbetsmiljö samtidigt som den sätter en ny standard när det gäller tillförlitlighet, enligt Delvator. Tonvikten ligger på miljö, säkerhet, stabilitet och tålighet. ”Det är en bra servicemaskin. Den är ’kortrumpad’ vilket gör att den är smidig att jobba med. Den är väldigt skön komfortmässigt med ergonomiskt utformade reglage och instrument i förarhytten. Dessutom är sikten helt oöverträffad och den är lättkörd och tar sig fram bra.”

Pendlande midja, diffspärr och hydrostatisk drift ger maskinen optimala förutsättningar för bästa dragförmåga. Kompakt vridstyvmonobom ger bra räckvidd och har konstruerats med dubbla lyftcylindrar och kraftiga infästningar för tuffa tag. Lastdämpning, luftkonditionering och bygghöjd under 2,5 meter gör den ypperlig för servicearbete. ”Det är helt enkelt en jättebra maskin som jag är mycket nöjd med.”

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×