MG Rental förvärvar Hyreshuset i Sollentuna

Published 19/4, 2022 at 07:09

Den 1 december förvärvade MG Rental Hyreshuset i Sollentuna och finns nu på sex platser i Stockholm. I Sollentuna kommer produktutbudet vara detsamma som på övriga depåer, men med tyngd på större maskiner.

Maskinuthyrningskedjan MG Rental har gjort en fantastisk resa som privatägd maskinuthyrare i Stockholmsregionen. I Svensk Rental nummer 2, 2020 publicerades en större artikel om kedjan. Det var Mattias Mattsson och Göran Grahn som startade verksamheten på Ekerö en gång i tiden. Idag ägs verksamheten av Mattias helt och hållet.

 

Sjätte depån i Sollentuna

Utvecklingen har gått snabbt för MG Rental och på kort tid har man växt till sex depåer. Allt började på en industritomt på Ekerö och sedan öppnade man depåer i Solna, Stockholm City, Vårby, Järfälla och nu senast i Sollentuna. Järfälla-depån som togs över från Hyreshuset öppnades i mars 2020 och i december 2021 var det dags för nästa steg i utvecklingen. Då förvärvade man Hyreshusets depå i Häggvik, Sollentuna som ligger på Åkeribacken 16 alldeles intill E4:an mot Uppsala.

”Det här är en perfekt placering in ett område av Stockholm som är väldigt expansivt. Vi börjar ringa in Stockholmsregionen nu med våra depåer och målet är att komma upp i åtta depåer”, berättar Mattias Mattsson, när SRT träffar honom på nya depån i Sollentuna.

Hyreshuset i Sollentuna förvärvades från Malte Jansson som drivit familjeverksamheten under många år. ”Det känns fint att driva det Malte med familj påbörjade i Sollentuna. Men nu heter det MG Rental”, säger Mattias.

Depån i Sollentuna ligger som sagt direkt intill E4:an och företagets skyltar syns tydligt från motorvägen. Lokalerna är väl tilltagna både inom- och utomhus. Totalt mäter lokalen cirka 1000 kvm med entresolplan där man har ett antal kontorsrum samt ett konferensrum. Man hyr idag ut en del av lokalerna. Man har en väl tilltagen reparations- och serviceverkstad med högt i tak. ”I verkstaden servar och reparerar vi främst våra egna maskiner så att de är tipptopp när det ska ut igen. Verkstaden i Sollentuna är fullutrustad och idag tar vi hit många maskiner för service och reparation från våra övriga depåer. Kunderna kan både hämta och lämna på Sollentunadepån, precis som på övriga depåer. Vår tanke med Sollentuna är att vi ska ha en egen fullutrustad verkstad, vilket vi faktiskt redan har, och mer plats för större maskiner och självklart kunna vara snabbare ut till kund”, säger Mattias. ”Tanken är att vi ska vara nära våra kunder och kunna serva dem snabbt. Skyltläget intill E4:an var också en viktig bidragande faktor i förvärvet.”

 

MG Rental är idag en fullsortimentsuthyrare

Man har i princip allt. Enligt Mattias var det egentligen inte hans filosofi. Han är mera inriktad på att vara specialiserad inom vissa produktområden men det är kanske något man kan utveckla på sikt, tror Mattias. Men att vara bred kan ha sina fördelar när marknaden viker och att man har flera ben att stå på så att säga. På senare tid har man dock ökat sitt sortiment på liftsidan och det kanske kan ses lite som en begynnande specialisering.

”Idag har vi alla typer av liftar och även en hel del specialliftar. Sortimentet består främst av liftar från Zip Up Svenska AB som säljer Dino Lift, Snorkel, ATN Piaf, GSR med flera. Vi är väldigt nöjda med Zip Up som har bra produkter med hög kvalitet och framförallt bra service och support”, säger Mattias.

Andra exempel ur sortimentet är entreprenadmaskiner som midjestyrda hjullastare, grävmaskiner från 1 till 14 ton, betonggolvslipar, byggdammsugare, kapmaskiner och så vidare. Sortimentet omfattas också av vagnar. Här har man ett 100-tal egna rast/manskapsvagnar från leverantörer som Valla-vagnen och Norrlandsvagnar.

Företagsgruppens starka sidor, som Mattias framhåller, är den höga servicesnabbheten och att man hela tiden försöker vara flexibla och målmedvetna. “Vi löser maskinbehovet åt våra kunder oavsett vad det gäller. Snabba leveranser av rätt och bra maskiner är A och O för de som hyr av oss. När kunderna ringer och besöker oss vill de ha grejerna med en gång och inte vänta och det måste vi se till att leverera. De har alltid varit vår policy”, framhåller Mattias.

Mattias anger också att maskinparken måste vara uppdaterad, snygg och fräsch. “Det går inte att jobba med gamla slitna maskiner. Det märker kunderna direkt. Därför håller vi en mycket hög investeringstakt och ersätter de maskiner som inte håller måttet längre. Det görs kontinuerligt på alla våra depåer. Om man ska lyckas i den här branschen får man inte vara snål gentemot kunderna och försöka mjölka ut så mycket som möjligt ur maskinerna. Att själv sedan åka runt i flotta bilar rimmar illa. Det märker kunderna och då kommer de inte tillbaka”, avslutar Mattias.

www.mgrental.se

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×