Maskinnyheter från Flex för uthyrning

Published 30/12, 2022 at 11:00

Så här innan jul langar Flex Scandinavia ut ett gäng nyheter för uthyrarna.

Maxad multimaskin

Batteridriven multimaskin MT 18.0-EC set som har en snabb skärhastighet tack vare stor oscillationsvinkel 2 x 2°, låga vibrationer som minskar trötthet under arbetet, verktygsfritt bladbyte för enkel och snabb hantering och STARLOCK MAX design för tuffa applikationer och flexibilitet med mera.

 

Tillskottet i FLEX Giraff-familjen

Ny är också Betonggiraff GDE10. Den är lättare än någonsin, väldigt flexibel och når enkelt svåråtkomliga hörn. Maskinen är mycket lättmanövrerad och har en perfekt balans.

Med bra vibrationsvärden och låg ljudnivå så blir GDE10 ett utmärkt val.

 

Kompakt cirkelsåg

FLEX kompletterar nu sitt breda utbud på 18V batterimaskiner med en supersmidig kompaktcirkelsåg. FLEX CS45 18.0-EC har en borstlös motor för ökad effektivitet och en längre livslängd samt är utrustad med överbelastningsskydd och temperaturövervakning. Den har även motorbroms som stoppar sågbladet på 2 sekunder. Idealisk för bygg- och renoveringsarbeten av vägg- och takkonstruktioner t ex för sågning i gipsskivor, cementfiberskivor samt trämaterial såsom regelverk, spånskivor eller OSB-skivor.

 

Batteridrivna blandare

MXE 18.0-EC är den helt batteridrivna blandaren som kombinerar ergonomisk design med robusthet och högt vridmoment. Gör jobbet lättarbetat och med ett användarvänligt 3-stegs hastighetsreglage. Användaren kan okomplicerat och säkert välja den optimala blandarhastigheten i de olika blandningsfaserna, utan att avbryta arbetet. Den kraftfulla borstlösa motorn ger 10 procent längre livslängd, 20 procent mer effekt och har en 65 procent effektivare användning av batterikapaciteten.

 

Batteritigersågen som imponerar

En förstklassig maskin på marknaden som imponerar med sina väldigt låga vibrationsvärden, RSP DW 18.0-EC anses ha de lägsta vibrationsvärdena på marknaden. Tigersågen är utrustad med dubbellagrad lyftstångsstyrning med vibrationsbalansering för att avlasta arbete som ger snabba och kraftfulla sågningar. Vilket också bidrar till bättre säkerhet för användaren. Det ergonomiskt utformade handtaget ger även den maximal arbetskomfort. Nyutvecklad EC-motor ger högsta sågprestanda och högsta avverkning. Den kraftfulla borstlösa motorn ger 10 procent längre livslängd, 20 procent mer effekt och har en 65 procent effektivare användning av batterikapaciteten. Lägre slagkraft på växlarna och kullagren ökar maskinens livslängd och säkerställer effektivare arbetsförlopp, eftersom mindre energi går förlorad.

 

Excenterslip

Kompatibel med slippapper från alla ledande tillverkare. Sliphastigheten anpassas efter materialet enkelt med varvtalsregleringen. Effektivt utsug tack vare integrerad suganordning för dammfritt arbete med filterpatroner. Ergonomiskt utformad maskin med Soft-Grip material som ger ett halkfritt och säkert grepp.

Slagtålig filterpatron med utbytbart PES-filter ger enkel tömning och rengöring av filter, vilket maximerar serviceintervallen. PES-filterpatron med cyklonfunktion för dammfritt och effektivt arbete.

 

Junio-Stripper W10328 - 18V 8500/min 120/200mm

Lätt och praktiskt med mycket batterikraft. Med hjälp av Junio- stripper 18V från Wolff, kommer man enkelt åt svåra platser som fönsterfördjupningar eller under radiatorer. Maskinen är utrustad med ett kompatibelt batteripaket, samma plattform som FLEX 18V. Det blir nu enklare att avlägsna textilbeläggningar, skum, limrester och glasfiberbeläggningar från små trånga områden.

 

Luftrenare HH690 - H&H 170W 1000m3/h 0-3930 rpm

Flex mest kompakta luftrenare i sortimentet. För mindre renoveringsprojekt med rumsyta upp till 40m². Ett djup på endast 24 cm gör den extra hantering vänlig och mycket enkelt att bära med sig. Bäst lämpad för trånga hyreshus där ett rum i taget bearbetas.

 

Luftrenare HH2500S - H&H 2350m3/h G4+G4+Hepa 14

Den nya luftrenaren är lätt och enkel att manövrera. 2500S har variabel undertryckstyrning samt en energisnål. 1-fas ERP2015 kolborstfri fläktmotor. Stort luftintag på hela Ø 315 mm. Lämpad för utrymmen max 160 m² (400 m²). Integrerad vakuumätare, G4- förfilter/grovfilter, HEPA14-filter, filterlarm, Ø 315 mm anslutning, digital display för undertryck (Pa), drifttimmar (h) och energiförbrukning (kWh). Uttag ≤ 2100W för tillbehör.

Steglöst variabel vakuumnivåjustering - Vakuumet i rummet som ska repareras kan steglöst justeras till önskad nivå, vilket undviker överdrivet vakuum och minimerar buller och energiförbrukning.

Kontrollera filtrens skick - Larmlampan börjar blinka när ca 10 % av filterkapaciteten är kvar. Den röda lampan tänds när filtrens kapacitet är förbrukad.

Integrerat uttag - En annan enhet kan drivas från dammsugarens uttag.

Enheten kan mäta och visa tryckskillnaden (Pa) mellan arbetsutrymmen och andra utrymmen - ingen separat differenstrycksmätare krävs.

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×