Kranlyft Group expanderar genom förvärv och nytt avtal

Published 29/5, 2019 at 16:25

Från och med den 5 april är Kranlyft Group exklusiv återförsäljare av Magni Telescopic Handlers sortiment för den svenska marknaden.

I samband med det nya distributionsavtalet förvärvar de även tidigare generalagenten Vänermaskin AB.

Distributionsavtalet med Magni Telescopic Handlers har överenskommits och undertecknats av Magnis koncernchef Ricardo Magni och Kranlyft Groups vd Jurgen Vater. Den italienska tillverkaren Magni erbjuder kompakta maskiner med goda lyftegenskaper och arbetshöjder. De har utvecklat ett sortiment av bland annat teleskoplastare och saxliftar. Det kompletta utbudet består av över 40 modeller med en lyfthöjd upp till 46 m och en lyftkapacitet som varierar från 0,2-50 ton. Utöver Magnis kompletta produktutbud ingår också sedan tidigare minikranar från japanska Maeda och aluminiumkranar från tyska Klaas i Kranlyft Groups maskinportfölj.

Förvärvet av Grästorpsbaserade Vänermaskin AB har överenskommits och undertecknats av Vänermaskin AB:s ägare Gustav Knutsson och Kranlyft Groups vd Jurgen Vater. Personalstyrkan och Gustav Knutsson fortsätter i verksamheten efter förvärvet. Med fortsatt representation i Grästorp och servicepartners runtom i landet kommer Kranlyft Group utöka sin närvaro i Sverige med huvudkontoret och verkstaden i Göteborg som utgångspunkt. Affären är ett led i Kranlyft Groups strategi att stärka marknadspositionen och förbättra erbjudandet till kunderna.

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×