Kompakt sladdlös borrhammare med dammutsug

Published 16/11, 2023 at 11:01

Bosch GBH 18V-22 Professional ger professionella hantverkare en särskilt lätt och kompakt sladdlös borrhammare i tvåkilosklassen, med en hög nivå av hälso- och säkerhetsskydd.

Den har optimerats för installationsarbeten som utförs över huvudhöjd, vilket gör det enklare för exempelvis elektriker att borra hål för taklampor. Varje del av arbetsprocessen är renare och bättre för användarens hälsa, då dammsugaren GDE 18V-12 Professional är utformad för att passa sömlöst på borrhammaren.

Utsuget drivs av borrhammarens batteri, vilket gör att användaren inte belastas med extra vikt.

För optimal hantering rekommenderar Bosch användning av ett batteri i 4,0 Ah-klassen, som sitter i jämnhöjd med borrhammarens hölje och gör att elverktyget kan ställas ned mellan arbetsmoment. Professional 18V-systemet täcker alla 18V-tillämpningar och fungerar även med andra märken än Bosch, med ytterligare partner i batterialliansen AmpShare. Ett batterisystem för alla verktyg – från kompakta borrskruvdragare till geringssågar med upp till motsvarande 2 000 W nätansluten effekt – kan drivas med samma 18 V-batteri och laddare. Det sparar tid, utrymme och pengar.

Bosch har utrustat GBH 18V-22 Professional med alla de funktioner som professionella användare behöver för att kunna arbeta effektivt. Om borrhammaren plötsligt och oförutsägbart roterar runt borraxeln – vilket kan hända om den till exempel fastnar i armerad betong – stänger funktionen Kickback Control med sin sensor av motorn på bråkdelen av en sekund. Detta minskar risken för skador i arbetet. En annan funktion är Vibration Control, som dämpar vibrationer, minimerar trötthet hos användaren och skyddar hälsan på lång sikt.

Verktyget med sin hållbara och borstlösa motor är optimerad för borrning i betong med en diameter om 6 till 12 millimeter. Den maximala borrdiametern är 12 millimeter med dammutsug och 22 millimeter utan dammutsug.

Även med dammsugaren monterad förblir borrhammarens tyngdpunkt i linje med användarens hand och arm, vilket minskar tröttheten vid arbete ovanför huvudhöjd. Dessutom är arbetsområdet tack vare lysdioderna på både borrhammaren – och för första gången – dammutsuget alltid upplyst. Vid behov kan dammutsuget Bosch GDE 18V-12 Professional ”klickas” på borrhammaren med en hand och den transparenta dammbehållaren gör det enkelt att hålla koll på dammängden. Tömning av behållaren går snabbt och enkelt då dammsugaren inte ens behöver lossas från borrhammaren. Med dammutsuget kan borrkronor med en längd upp till 100 millimeter användas. Dammsugaren levereras även med en avtagbar dammögla och ringborste, som båda kan bytas ut vid behov.

Borrhammaren Bosch GBH 18V-22 Professional och dammutsuget GDE 18V-22 Professional finns tillgängliga från och med september.

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×