Komatsus nya elektriska mikrogrävmaskin

Published 31/5, 2022 at 14:34

Komatsu lanserar PC01E-1, en elektrisk mikrogrävmaskin. Grävmaskinen drivs av bärbara och utbytbara, mobila batterier. Den elektriska maskinen har utvecklats tillsammans med Honda Motor Co. Ltd och finns, från och med mars 2022, tillgänglig att hyra i Japan.

Komatsu och Honda har tillsammans utvecklat PC01E-1 genom att integrera Hondas ”Mobile Power Pack e” och Honda eGX el-drivenhet. Som ett resultat av elektrifieringen bidrar PC01E-1-modellen till minskat buller. Den är miljövänlig och bekväm att arbeta med, både i inom- och utomhusmiljöer, eftersom det inte bildas några avgaser. Batterierna är utbytbara så användaren kan fortsätta att arbeta genom att enkelt byta batterierna. Den nya elmotorn ger hög prestanda, även vid låga varvtal, vilket innebär att man gräver mer med PC01E-1-modellen än med den konventionella modellen. Då det inte finns någon dieselmotor installerad behöver användaren inte längre utföra motorrelaterat underhåll eller bränslepåfyllning, vilket avsevärt minskar dagliga inspektioner, underhållsarbete och kostnader.

Kunder, som provat PC01E-1-modellen, har visat sin uppskattning, till exempel att det är enkelt att byta batterier, att det är bekväm laddning med 100 V hushållsel och praktiska fördelar som att slippa hantera bränsle. Genom att initialt främja uthyrning av den nya modellen så att så många kunder som möjligt kan prova, hoppas Komatsu att många får möjlighet att uppleva och uppskatta maskinens arbetsprestanda, säkerhet, miljövänlighet och praktiska användning.

 

Väsentliga maskinfördelar

Miljövänlig och kraftfull elmotor som inte ger avgaser och inget motorljud eftersom den är batteridriven. Tack vare elmotor, med hög prestanda även vid låga varvtal, möjliggörs kontinuerligt, hårt arbete, oberoende av motorvarvtal och maskinen levererar högre effekt än konventionella modeller vid låga varvtal. En annan fördel är enkelt byte och laddning av de utbytbara batterierna. Användaren kan fortsätta arbeta, vilket eliminerar väntetid för laddning (kräver att kunden har 2 batterier). Laddning är enkel och bekvämt eftersom den ansluts till 230 V.

Den nya, exklusiva, enkla och snygga instrumentpanelen visar, med stora bokstäver, batteriets laddningsnivå.

Allt motorrelaterat underhåll/stillestånd är eliminerat, till exempel filterbyte/rengöring och bränslepåfyllning. Smörjning är inte nödvändigt eftersom permanentsmorda bussningar, liksom för den konventionella modellen, införts för ledpunkterna. Det dagliga inspektions- och underhållsarbetet har reducerats avsevärt.

Batterilådan är installerad på maskinens baksida, bredden är endast 580 mm (samma som nuvarande modell). Vikten är 340 kg, vilket betyder att den enkelt kan fraktas på mindre släp eller minilastbilar.

www.sodhaak.se

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×