Joacim ser jättemarknad för Jekko-kranar – nu investerar han i ytterligare en

Published 30/12, 2022 at 11:06

På etappen Korsvägen i Göteborg, som är en del av Västlänken, går nu en av Wilgo ABs Jekko-kranar på heltid sedan i somras.

”Jag har beställt en till och så snart den är levererad kommer den också att gå på Västlänken”, säger Joacim Göransson som driver företaget.

Joacim Göransson upptäckte minikranskonceptet på en mässa för några år sedan och började därefter kolla upp vad som fanns på marknaden. Ganska snart föll han för Jekkos sortiment och modellen JF545 som passade bäst för de ändamål som Joacim hade.

”Jag hade kontrakt på Västlänken redan då och såg att de skulle komma att behöva en minikran på sikt. Men jag hade inga jobb för maskinen när jag köpte den – då var det ganska nytt på marknaden med minikranar”, säger Joacim Göransson.

Idag har han full beläggning på sin Jekko JF545 och har beställt en till av samma modell för att möta efterfrågan.

”Just nu har jag förfrågningar på båda maskinerna från Västlänken, men tanken är att den nya ska kunna ta kompletterande jobb som jag gjorde med den förra kranen innan den blev fast på heltid på Västlänken”, säger Joacim Göransson. Det handlar bland annat om uppdrag inom montage och underhåll på industrier, komplicerade lyft på svåråtkomliga ställen, lyft på innergårdar med mera.

På etappen Korsvägen byggs en underjordisk station med plattformar och ett mellanplan med tre uppgångar, verksamhetsytor samt ett cykelgarage. Fram tills ganska nyligen har markarbetet pågått men nu startar gjutning och stålmontage. Eftersom det är trångt och svårt att ta sig fram med lastbilskranar får Wilgos Jekko rycka in istället för att ta hand om stålmontage, bygga gjutform och lyfta betongbaskrar.

”Det finns många fördelar. Dels kan vi lyfta emellan på ett annat sätt tack vare att kranen är ledad, det är en stor fördel jämfört med en lastbilskran, dels behöver vi mindre uppställningsyta”, förklarar Joacim Göransson.

Jekko JF 545 är en hybrid och kan köras både på el och diesel. På Korsvägen finns möjlighet att plugga in maskinen till elnätet när den ska användas på samma ställe under en längre tid och när det är dags att flytta maskinen slås dieselmotorn igång.

”Jag riktar in mig framförallt på jobben där man inte kan använda lastbilskran. Eftersom man kan komma mycket närmare med Jekko är det inga problem att ersätta en lastbilskran på upp till 70 tonmeter med den storleken som jag har”, säger Joacim Göransson.

Planen är att utöka med ytterligare en Jekko, men då med modellen JF990 som är Jekkos största banddrivna kran med en lyfthöjd på 41 meter och maxvikt på 21,5 ton.

”Det skulle vara ett bra komplement till våra två JF545. Med den blir vi kompletta och kan ersätta såväl lastbilskranar som mobilkranar med våra Jekko. Jag ser en jättemarknad för Jekko-kranarna”, säger Joacim Göransson.

Det är han inte ensam om. Jekko-säljaren Max Carlsson berättar att Jekko-kranar jobbar på flera av Sveriges största infrastrukturprojekt.

”Karlatornet, Tingstadstunneln och Västlänken är ett axplock av projekt där en Jekko är med och underlättar lyften Det är väldigt roligt att få se fler Jekkokranar dyka upp på stora infrastrukturprojekt, där trivs dem som fisken i vattnet, både tack vare låga driftskostnader och smidigheten. Precis som Joacim säger finns det en jättemarknad för larvburna kranar i Sverige”, säger Max Carlsson, säljare på Svenska Jekko AB.

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×