IPAF vill se fler kvinnor i liftbranschen

Published 30/12, 2022 at 11:13

Visst är det förhållandevis få kvinnor i liftbranschen? Det vill IPAF göra något åt.
IPAFs initiativ ”Women in Powered Access” vill uppmuntra kvinnors arbete inom liftbranschen, med målet att få fler kvinnor att hitta karriärvägar hit.

Initiativet kommer från IPAFs president Karin Nars, som blev den första kvinnan på posten vid IPAFs årsstämma i London i mars 2022. I sitt invigningstal sa hon: ”Inkludering är viktigt då det gör det möjligt för människor att dela olika perspektiv i en miljö där man uppskattas. Säkerhet är ett gemensamt arbete som alla kan och bör bidra till.”

”Vi har inte råd att utesluta någon från samtalet kring säkerhet i vår bransch. Även om vi kanske arbetar i ett mansdominerat företag, finns det mer i historien än så.” IPAF hoppas att initiativet kommer att uppmuntra fler kvinnor att ta med sin kunskap, passion och arbetsmoral till vår bransch. Vi vill höra och dela berättelserna om några av de många tusen kvinnor i vår bransch vars berättelser ännu inte har hörts.

Karin Nars tillägger: ”De här berättelserna är något unga kvinnor behöver se och höra – för att hjälpa dem att bli inspirerade och lära sig om vilka vägar som kvinnor har tagit i vår bransch. Med initiativet ”Women in Powered Access” bjuder vi in kvinnor i alla åldrar och olika yrkesroller att dela sina berättelser om inkludering.

Rent konkret innebär det att kvinnor som arbetar inom liftbranschen får tillfälle att dela med sig av sin egen historia. Genom dessa berättelser och förebilder vill IPAF kommunicera de breda möjligheter som vår bransch kan erbjuda kvinnor. Vi bjuder in alla med en passion för vår bransch och en passion för säkerhet i motordriven åtkomst, att bli hörda och bidra.

Kent Boström, IPAFs Nordiska Representant, berättar att IPAF gärna tar emot fler berättelser från kvinnor inom liftbranschen, både här i Sverige och hela Norden. Om du vill föreslå dig själv, eller om någon du arbetar med som skulle vara villig att erbjuda sin berättelse som en del av serien, kontakta Kent på kent.bostrom@ipaf.org

Redan nu finns ett antal berättelser publicerade på IPAFs hemsida, där kvinnor med yrken som bland annat VD, Utbildningschef, Instruktör och Ingenjör, berättar om sin resa in i liftbranschen. De finns att läsa på www.ipaf.org

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×