I år är det dags för DEMCON igen

Published 29/4 at 09:55

Den populära demoleringsmässan DEMCON är tillbaks i år igen. Möt upp på Infracity norr on Stockholm den 19-20 september, 2024.

2024 är DEMCON-år. Mässan hålls den 19-20 september i Scandic Infracitys mässhall i Bredden strax norr om Stockholm. Mässan håller i detta nu på att bokas upp alltmera. Men för de som önskar ställa ut sina produkter finns fortfarande gott om plats kvar.

 

Den nionde DEMCON-mässan i ordningen

Årets DEMCON blir den nionde i ordningen som hålls på Infracity. För den som inte vet så är DEMCON en branschmässa för de i Sverige och hela Norden som arbetar med eller säljer maskiner och utrustningar till branscher som rivning, sanering, återvinning, betonghåltagning, vattenbilning, slipning och polering av betongytor och andra tjänster relaterade till dessa sektorer. Mässan arrangeras med stöd och support från branschorganisation Byggnadsberedning, BFB. BFB har varit supporter av mässan sedan starten 1998. BFB är branschorganisation för landet rivare, sanerare och betonghåltagare. Här ingår även landets leverantörer till dessa sektorer.

Varje år brukar mellan 30 till 40 företag ställa ut, i huvudsak leverantörer till branschen. Besökarantalet under de två mässdagarna brukar landa på mellan 1500 till 2000 personer och kvaliteten på de som besöker är mycket hög. Det är främst proffsen som besöker mässan, ingen allmänhetens åkning där många kommer till en mässa för att samla gratisprodukter och äta godis. DEMCON är mässan där kollegor och konkurrenter möts, diskuterar produktnyheter och umgås. DEMCON är demoleringsbranschens egen branschfest.

 

DEMCON-kalaset och Svenska Demoleringspriset

DEMCON hålls alltid på en torsdag och fredag och på torsdagskvällen hålls en middag i Scandics Ballroom som ligger intill mässhallen. Sedan 2012 delas det Svenska Demoleringspriset ut under middag till personer och företag som gjort förtjänstfulla insatser i branschen. För att delta i priset kan företag och personer nomineras via tidningen, DEMCONs hemsida eller BFBs hemsida. En jury utses sedan vinnarna som belönas under festen. DEMCON-kalas brukar vara en ganska stor och uppskattad tillställning med över 300 middagsgäster samlade. Den som önskar delta på festen kan anmäla sig via DEMCONs hemsida.

 

Konjunkturen vänder

Vi lever som bekant med lite tuffare tider vilket ger effekter på beställarna som bokar jobben, entreprenörerna som utför jobben och på de som säljer verktyg och maskiner. Men fortsatt finns ett skriande behov av bostäder i Sverige men andra faktorer har bromsat den utvecklingen. Den senaste utvecklingen med att landets inflation minskat ner till nästan normalnivå har snabbt gett positiva effekter på ekonomin. Nu väntar alla på att räntorna ska gå ner också. Riksbanken vill dock se att den inslagna vägen med att inflationen gått ner håller i sig. En räntesänkning kan nog väntas i slutet av maj och det kommer att göra susen för marknaden och alla kan börja kavla upp ärmarna igen.

 

Bokningsläget

Bokningsläget för mässan ändrar sig i princip hela tiden under själva mässåret fram till att mässan hålls. Om du vill se det aktuella bokningsläget med vilka som ställer ut besöker du www.demcon.se, klickar på rubrikerna besökare och hallplan eller utställare så hittar du hela listan. Väl mött på DEMCON den 19-20 september, 2024.

www.demcon.se

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×