Husqvarna introducerar sortiment av stoftavskiljare

Published 19/4, 2022 at 07:41

Under 2022 kommer Husqvarna Construction att lansera sitt nya sortiment av mångsidiga H-klassificerade stoftavskiljare, skapade för att komplettera arbetet med slipmaskiner, kapmaskiner, borrmotorer och annan lätt byggutrustning.

Av de fem nya modellerna, är två stycken batteridrivna och designade för att bidra till en hälsosammare arbetsmiljö och samtidigt öka produktiviteten. ”På alla byggarbetsplatser är damm fienden”, säger Joakim-Leff Hallstein, Director Product and Service Management Concrete Surfaces & Floors på Husqvarna. ”Det kan skada maskinoperatören, det kan orsaka problem med utrustningen och de kan ha en negativ effekt på arbetseffektiviteten. Med våra nya stoftavskiljare kan man omedelbart ta ett stort steg mot att skapa en bättre arbetsmiljö för sig själv och sina kollegor.”

Husqvarnas nya stoftavskiljare har en ny e-flow-teknik som möjliggör hög prestanda, enligt Husqvarna. En ny designad filterrengöringsmekanism säkerställer också att rengöringsprocessen kan göras genom att stänga inloppet och trycka på en knapp. Dessutom ger ett kostnadseffektivt, förbättrat Longopac-system i kombination med lång filterlivslängd låga ägandekostnader, enligt Husqvarna. “Ny filterteknik möjliggör högre produktivitet genom minskad risk för stillestånd och alla fem modellerna i det nya sortimentet uppfyller den senaste H-klass-standarden”, säger Christofer Swahn, Global Product Manager. ”De är också utrustade med EN1822-certifierade HEPA 13-filter. Maskinerna erbjuder även en kompakt design och smarta funktioner som e-flow-teknik, förbättrat HMI för enkel felsökning på plats, snabb slanganslutning, ett integrerat inloppslock och ett smart dammskydd som hjälper till att minska exponeringen för damm.”

Några nyckelegenskaper är enligt Husqvarna en lätt men ändå robust konstruktion, enkel manövrerbarhet och låsbara hjul som gör förflyttningen mellan platser och golv enklare, samt säkrare och med mindre belastning på användaren.

I Husqvarnas nya sortiment av stoftavskiljare ingår två batteridrivna modeller som erbjuder samma funktioner som modeller med sladd. Förutom att göra dem snabba att installera och börja använda krävs ingen nätanslutning. Tillsammans med en omfattande serie av tillbehör och Husqvarna Fleet Services, inklusive geografisk platsinformation, underhåll och trådlösa uppdateringar, tror Christofer Swahn att fördelarna med sortimentet representerar ett affärsvärde. ”Mångsidighet är något som våra byggproffs uppskattar. Dessa maskiner är idealiska för flera applikationer, vilket speglar användarnas behov perfekt. De förstår också vilken skillnad en högkvalitativ, ergonomiskt överlägsen stoftavskiljare kan göra för deras arbetsdag. Genom att väga in dessa punkter tror vi att vårt nya H-klassificerade sortiment kommer att stärka vår position som en leverantör av helhetslösningar.”

De sladdlösa modellerna har två olika batteriekosystem som båda kan användas för att driva ett sortiment av Husqvarnaprodukter. Med de båda batteridrivna stoftavskiljarna får användaren flexibilitet att använda dem med batteridrivna elverktyg.

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×