Höstmöte och minimässa på Nova Park i Knivsta

Published 17/9, 2021 at 15:28

Besöks- och föreningsverksamheten har haft snart två tuffa år då det varit nästan omöjligt att träffas. Branschorganisationen Byggnadsberedning, BFB där Sveriges håltagare, rivare och sanerare ingår har till största delen mötts i digitala möten med undantag för höstmötet 2020 och årets höstmöte som hålls den 30 september på Nova Park i Knivsta norr om Stockholm.

BFBs höstmöte har under jämna år även förknippats med branschmässan DEMCON som arrangerats på Infracity i Bredden, Upplands Väsby sedan slutet av 1990-talet. Mässan skulle ha hållits hösten 2020 men ställdes in på grund av pandemin men förhoppningen att den kunde arrangeras i september i år. Men pandemins inverkan på både utställare och besökare ledde till att man beslutade att istället flytta mässan till den 24-25 november, 2022.

Men som ett alternativt bestämdes under sommaren att arrangera en minimässa parallellt med att BFB håller sitt fysiska höstmöte på Nova Park. Vägg i vägg med BFBs konferenslokal kommer en liten skara tillverkare och leverantörer visa upp sina produkter. Det kommer till och med bli demonstrationer av produkter utomhus.

“Minimässan blir naturligtvis inget DEMCON på långa vägar men är ändå en bra chans för leverantörerna att dels träffa användarna och dels faktiskt både kunna visa och demonstrera nyheter. Det blir lite mera än att bara verbalt prata om sina produkter. Men jag ser fram emot november 2022 då vi kan arrangera DEMCON igen”, säger Jan Hermansson som är en av arrangörerna till DEMCON.

 

BFB höstmöte 30 september

Roger Blomqvist som är kanslichef för BFB ser fram emot att kunna mötas fysiskt igen den 30 september.

”Det har varit många digitala möten de senaste nära två åren så det känns bra att nu kunna mötas på riktigt igen och umgås nästan som innan pandemin. Restriktionerna har lättats en hel del även om de finns kvar några veckor till. En annan stor fördel är att en stor del av Sveriges vuxna befolkning nu är fullvaccinerade vilket bidrar till att hålla ner smittspridningen”, säger Roger.

Uppslutningen till höstmötet är god vilket borgar för ett lyckat möte. Själva minimässan startar kl 10.00 den 30 september och mötet drar igång kl 13.00 samma dag och håller på fram till 16.30. Höstmötets fikapauser kommer att hållas i mässlokalen så det kommer att bli nära till att prata med utställarna. Mellan kl 16.30 till 17.00 är det återigen tid för att besöka mässan och mingla. Fram till middagen kl 19.30 är det tid för fria aktiviteter såsom besök i Nova Parks Water Lounge.

Agendan för höstmötet är späckad med en rad intressanta frågor som kommer att tas upp.

”Som vanligt är ledorden för mötet att vi ska få matnyttig information om branschens utveckling liksom att vi ska umgås, entreprenörer och leverantörer, under trevliga former och få ett ordentligt tillfälle att prata om olika branschfrågor och utbyta erfarenheter. Efter drygt 20 månader med pandemi finns det mycket att prata om och behovet att träffas är stort”, säger Roger.

 

Nyheter på Minimässan

Det är förstås bara en bråkdel av utställarna från en traditionell DEMCON-mässa som ställer ut på minimässan men det är välbekanta namn. Några av utställarna som bokat när den här texten skrevs är Husqvarna Construction Products, Tyrolit, Pentruder, Swedish Diamondtool Consulting, Dustcontrol, Duri och Andersen Contractor. Några av utställarna kommer även att demonstrera sina maskiner utomhus i direkt anslutning till mässhallen. 

Några smakprov på vad som kommer att visas i montrarna på mässan kommer här:

Duri kommer att visa upp sin åkstripper ADB som är en effektiv maskin för rivning av golvmaterial och stora ytor. En riktig arbetshäst. Duri har olika stripprar som klarar allt från 20 till 10000 kvm. Man har allt från handstripprar upp till riktigt stora åkbara maskiner. Några ytterligare exempel är Strato-Mobil IV, Junior Åkstripper, Flexistripper och Multistripper Vario NG.

På plats är också Pentruder som bland annat kommer att visa sin tredje generation av väggsågar, HFI RS2 och Pentpak 3. Intill Pentruder hittar besökarna Swedish Diamondtool Consulting, SDC som kommer att visa sitt sortiment av egna diamantverktyg, borrstativ, golvsågar med mera. SDC är som bekant också återförsäljare av Pentruder i Sverige. Tyrolit finns också på plats och berättar om sina senast nyheter såsom nya väggsågen WSE1621, vajersågen WCU17, ringsågen HRE410 med nya kontrollboxen PPE6. Walter Sund meddelar också att man kommer att visa sina nya elverktyg i vinkelslipen AGE125 och AGE230 samt nya borrhammaren DHE32. Husqvarna passar på att visa och demonstrera sina nya batteridrivna kapmaskin K1 Pace för 300 och 350 mm klingor. Man kommer också att visa sin nya batteridrivna borrmaskin DMXXX, sin smarta klingserie för batterikaparna och så blir det en hel del snack om nya säkerhetsfunktioner. Dustcontrol kommer att slå ett slag för ren luft på arbetsplatsen genom att visa upp senaste nytt inom luftrening och sina effektiva industrisugar med mera. Andersen Contractor kommer att informera om effektiva verktyg för rivning och återvinning från tillverkarna Trevi Benne och Indeco. Man är dessutom bland annat återförsäljare för mobila krossar och shredders från Gipo och Arjes. Under de senaste åren har man även satsat på utrustning för demontering och återvinning av järn och metall. I montern kommer man fysiskt att visa sina smidiga bränsletankar för byggarbetsplatsen av märket Emiliana Serbatoi. Serien kallas Carrytank. Det unika är att de kan förvara både diesel och Ad Blue. Modellen Carrytank 900+ kan bära 900 liter diesel och 150 liter Ad Blue. Man kommer också att visa en vattenkanon för dammbekämpning kallade WLP ET.

Välkomna till det första fysiska mötet på nära två är för både entreprenörer och leverantörer inom den svenska demoleringsbranschen. 

www.byggnadsberedning.se

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×