Hissuppgradering 2019 för att öka produktiviteten och komforten i byggandet

Published 1/4 at 12:59

Alimak satsar fortsatt på ny teknik och koncept för att förbättra produktiviteten och hållbarheten inom byggbranschen. På Bauma 2019 visar Alimak en ny utveckling av Alimak Scando 650 FC-S, en av världens mest populära höghastighetshissar för byggindustrin.

Den uppgraderade hissen erbjuder mer lyftkapacitet, en större kabin, bättre körkomfort och ökad intelligens. Kombinerad med flexibiliteten och effektiviteten hos Scando 650 är den nya 2019-modellen det ultimata valet för byggbranschen.

Sedan grundandet av Alimak för över 70 år sedan är målet att vara teknologisk ledare i sin verksamhet. I nya Scando 650 FC-S har man uppgraderat hela det existerande modulsystemet. De nya lösningarna erbjuder bland annat förbättringar i kapacitet och utrymme, komfort och intelligens. Med en lyftkapacitet på 3.500 kg per hisskabin har man ökat lastkapaciteten med 300 kg vilket ökar produktiviteten i byggprojekt med höga transportbehov med upp till 10% jämfört med föregångaren.

Dessutom har kabinhöjden ökat från 2,3 m till 2,8 m, vilket ökar den totala lastkapaciteten med 22%, vilket säkerställer effektiv transport av människor och till och med det mest skrymmande material.

För att uppnå denna kapacitetsökning, konstruerade Alimaks ingenjörer ett plattformskonceptet med en standardplattformslängd på 5 meter. Den bärande plattformens ram och golv har stärkts och ett nytt säkerhetsredskap har utvecklats för högre totalvikt.

Alla dessa förbättringar gör det möjligt att transportera högre och större lastbelastningar någonsin tidigare med hissens höga hastighet.

Det nya intelligenta överbelastningssystemet som känner av sådana parametrar som vikten av kabeldetektering, säkerställer att styrenheten alltid vet den verkliga vikten av hissen oberoende av den aktuella positionen.

En ny Intelligent Frequency Converter (FC) ger maximal kabinhastighet, oavsett lastkapacitet eller spänningsfluktuationer. Den nya FCn har en förbättrad effektberoende vridmomentbegränsare som säkerställer att hissen inte stannar när spänningen sjunker, men justerar automatiskt sin hastighet. FC optimerar respektive maxhastighet enligt den aktuella nyttolasten för att säkerställa den mest effektiva driften vid varje vikt.

Åkkomforten har förbättrats med en lägre driftsnivån, vilket uppnås tack vare en tjock, ljudisolerad takbeklädnad och sammansatta kompositstyrningsrullar.

Modulär 650 FC-S-serien är tillgänglig i både enkel- och tvillinghisskonfigurationer. Den lyfter en nyttolast på  3,500 kg med en hastighet upp till 100 m / min.

Vid bauma introducerar man också det nya kommunikationssystemet AliCall, vilket möjliggör trådlös kommunikation mellan kabin och väntestationerna. Användning av ny teknik och innovativa lösningar möjliggör minskade installationskostnaderna för AliCall i hissar med konfigurationen 250 m i höjd genom kortare installationstid och reducerat kablage med upp till 30%.

AliCall förbättrar också användarvänlighet för operatören som kan hålla koll på hissen genom en LCD-skärm.  Alimak monter åter finns på FS 1102/10.

www.alimakhel.se

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×