Hilti fortsatt i topp i arbetsstudie

Published 31/5, 2022 at 14:30

Great Place to Work är ett undersöknings- och konsultföretag som varje år utför medarbetarundersökningar av 19,8 miljoner medarbetare från över 10 000 organisationer i 106 länder.

Årligen delar de ut utmärkelsen ”Sveriges Bästa Arbetsplatser ” som baseras på organisationens resultat i deras undersökningar. Hilti Svenska AB hamnar i år på ytterligare en topplacering, nämligen tredje plats. De har tidigare fått följande placeringar inom kategorin ”Stora organisationer (+250 medarbetare)”: 2021 (andra plats), 2020 (första plats), 2019 (första plats), 2018 (första plats), 2017 (andra plats), 2016 (första plats), 2015 (första plats) och 2014 (första plats), enligt Hilti.

”Att fortsatt placera sig i den absoluta toppen visar på en stabil och etablerad medarbetarkultur och var definitivt en av pandemins nycklar till överlevnad och framgång”, säger Lena Smith, HR-direktör Hilti Sverige. ”Trots oro, omställningar och sämre möjligheter att ses och umgås, är årets placering ett kvitto på att vi har hittat en systematik för att bygga vår kultur.”

I ett pressmeddelande skriver Hilti att ansvaret ligger på individen, men företaget ser till att skapa rätt förutsättningar för att utveckla sina styrkor och det man brinner för. På Hilti sköts 98 procent av alla rekryteringar internt, och Hiltis målsättning är att 8 av 10 chefspositioner ska rekryteras internt eftersom att erfarenhet visar att företagskulturen och värderingarna är bland de viktigaste komponenterna i ett ledarskap, enligt Hilti.

Hela placeringen med alla företag går att hitta på Great Place to Works hemsida.

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×