Heavy Rental Group förvärvar Saxtorp Trading

Published 30/12, 2022 at 10:48

Heavy Rental Group, som är verksamma inom segmentet ”heavy rental”, uthyrning av tunga entreprenadmaskiner utan förare, förvärvar Saxtorp Trading och Saxtorp Heavy Rental.

I och med affären så förvärvar också Arema Heavy Rental ett femtiotal maskinenheter för uthyrning. ”Med Saxtorp Trading så kan verksamheten med att köpa och sälja maskiner renodlas och kompetensen spetsas i det viktiga arbetet med att säkerställa framtida maskinbehov, verkstadstjänster och maskinservice”, säger Björn Janström, vd Heavy Rental Group.

Saxtorp Trading har länge varit en verksam aktör inom både trading och uthyrning av tunga entreprenadmaskiner i södra Sverige. Saxtorp Trading fortsätter nu endast med tradingverksamhet och verkstadstjänster, medan Arema Heavy Rental tar hand om maskiner för uthyrning. ”Vi är mycket glada över att Saxtorp Trading utvecklas vidare och då också i tätt samarbete med Arema Heavy Rental”, säger Maria Kilpe och Rikard Weberg på Saxtorp Trading.

Arema Heavy Rental kommer i och med affären att gå mot en omsättning på cirka 225 MSEK. De förfogar över närmare 600 maskinenheter för uthyrning i företrädelsevis Sverige. Arema Heavy Rental har fortsatt tydliga tillväxtmål både genom förvärv och organisk tillväxt.

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×