Här är Nuron från Hilti

Published 1/9, 2022 at 14:53

Hiltis största produktlansering någonsin, Nuron 22V
batteriplattform inklusive 70 nya batteridrivna maskiner, och däribland en ny kapmaskin i full storlek och en ny bilningshammare. Ett paradigmskifte för Hilti.

I augusti samlade Hilti delar av den nordiska, brittiska och irländska industripressen för att presentera Hiltis största produktlansering någonsin, den nya batteriplattformen Nuron. Parallellt med den nya batteriplattformen lanserades 70 nya batteridrivna maskiner utrustade med den nya tekniken.

”Utvecklingsarbetet med Nuron började för åtta år sedan och har dels varit ett maximalt hemligt projekt inom Hilti och dels inneburit kraftfulla investeringar i ny teknik och utrustning”, säger Ewald A. Kaluscha som är Global Head of Marketing och Senior Vice President Business Unit Powertools & Tillbehör hos Hilti Group.

 

Stor produktlansering i Manchester, Storbritannien

Den väl inövade och kraftfulla lanseringen hölls på Manchester Central Convention Complex i Manchester, England. Ett 50-tal journalister och influencers hade bjudits in till lanseringen. På morgonen samma dag presenterades nyheten för en utvald grupp engelska kunder. Nuron-konceptet har även presenterats internt inom Hiltis organisation i Europa under våren 2022. Nurons batteriplattform och de 70 nya produkterna kommer att finnas tillgängliga på den globala marknaden vid lite olika datum under hösten 2022. Den officiella lanseringen sker på Bauma-mässan i oktober.

I USA lanserades Nuron redan på World of Concrete-mässan i januari i år.

”Anledningen var att vi ville se hur den amerikanska marknaden tog emot den nya batteriplattformen”, säger Marie Henrysson, Marketing & Brand Developer på Hilti i Sverige.  ”Reaktionen från den amerikanska marknaden på den nya plattformen och de nya maskinerna var överväldigande. Produkterna blev tillgängliga i mars i år och sedan dess har beställningarna ökat kraftigt och ökar fortfarande på den amerikanska marknaden. Det unika är att de amerikanska kunderna inte bara köper enstaka maskiner utan hela verktygskoncept. Många av de amerikanska kunderna byter ut hela sitt maskinprogram och vi tar det som ett bevis på att Nuron lämnat ett bestående intryck med sina unika egenskaper”, säger Sebastiaan Groenhuijen som är marknadschef Northern Europe på Hilti.

Dagen i Manchester innehöll flera korta presentationer och filmer om den nya batteriplattformen. Lanseringen fortsatte sedan med att gruppen journalister och influencers delades in i grupper och fick möjlighet att testa de nya maskinerna.

 

Två nya produkter för betongfräsar och rivningsproffs

Hilti Nuron DSH 600-22 är försedd med en 300 mm diamantklinga och erbjuder en fantastisk förmåga att komma in och skära där bensindrivna maskiner inte är tillåtna av säkerhetsskäl. Sågen är perfekt för att kapa armeringsstångsbuntar, stora metallrör och mindre betong-/asfaltskärningsjobb i känsliga miljöer. Det bästa av allt är att Hilti DSH 600-22 inte kräver att man offra prestanda för bekvämligheten med att använda en batteridriven kapsåg. Det finns tre batteristorlekar i Nuron-serien. Om man använder två av de största Nuron-batterierna med Nuron-kapen räcker en laddning hela dagen.

Nuron TE 2000-22 sladdlösa hammare levererar samma rivningsprestanda som de sladdförsedda TE 2000 och större hammare, men utan all extra bulk.

Båda nya produkterna gör att jobbet startar snabbare och erbjuder och maskinerna är lätta och smidiga att hantera.

Den nya hammaren kan demolera ett halvt ton betong per laddning med ett par Nuron B 22-255-batterier, eller 1,5 ton genom att använda det största batteriet. Den erbjuder också praktiskt taget dammfri rivning med upp till 95 % minskning av fint kiseldioxiddamm när den används med ett TE DRS-B dammborttagningssystem och en kompatibel Hilti-dammsugare.

Hammaren ger också en stor manövrerbarhet då den är nästan 10 kg lättare och mycket smalare än jämförbara batteridrivna hammare, TE 2000-22 är idealisk för medelstora rivningsjobb där hantering, verktygskontroll och rörlighet är viktigast för produktivitet.

 

Allt på en plattform ger högre prestanda

Alla batterier och laddare är utbytbara med alla Nurons verktyg, vilket är nyckeln till att optimera verktygsparker och minska kostnaderna för företag. Den sladdlösa 22-voltsplattformen levererar oöverträffad prestanda, vilket också möjliggör tunga applikationer som en gång var begränsade till sladdbundna, bensindrivna eller högre spänningsbatterisystem. Grunden för detta är det helt omdesignade batterigränssnittet som säkerställer betydligt högre kraftöverföring än sladdnät, och därmed högre prestanda.

De omarbetade Nuron-batterierna är mer hållbara och inkluderar ett nytt, robust glasfiberförstärkt hölje och externa stötdämpande stötfångare som ger extra skydd även under de tuffaste förhållanden. Och elektroniken är helt förseglad för att skydda mot fukt, damm och andra föroreningar på arbetsplatsen.

 

Molnansluten för att öka produktiviteten

Alla verktyg genererar data som sedan lagras i batterierna och sedan skickas säkert till molnet under varje laddning utan någon operatörsinteraktion. De insamlade uppgifterna inkluderar information som verktygsanvändning, laddningsplats och batteriets hälsotillstånd, vilket säkerställer att operatörer arbetar med batterier under optimala förhållanden. Denna information kan sedan användas för att omedelbart varna individer om åtgärder behövs eller kan nås på begäran vid behov och är tillgänglig på mobila och stationära plattformar via Hiltis ON!Track-programvara. Tillsammans med Hiltis tjänster som Fleet Management kan verktygsdata användas för att minska stilleståndstiden och optimera verktygsparker för att öka kundernas produktivitet.

 

Nya funktioner för mer hälsa och säkerhet på arbetsplatsen

”Vårt starka fokus på operatörernas hälsa och säkerhet har nått en ny nivå med Nuron. Kunder kan nu dra nytta av nya säkerhetsfunktioner och ett mycket bredare utbud av sladdlösa verktyg som inkluderar vår beprövade och ledande säkerhetsteknik”, förklarar Tassilo Deinzer, som sitter i Hiltis ledningsgrupp. Hiltis dammborttagningssystem (DRS) och Active Torque Control (ATC) är nu tillgängliga med alla relevanta verktyg. Active Vibration Reduction (AVR), en annan viktig hälsoskydds- och komfortfunktion, har utökats till många fler verktyg inom Nuron-portföljen. I omformningen av alla 70 verktyg som kommer att finnas tillgängliga vid lanseringen, har ergonomi, vikt och robusthet optimerats och gjorts kompatibel med ett godkänt upphängningssystem som förhindra att verktyg faller när man arbetar på höjden. Hilti har också arbetat med byggproffs för att utveckla två nya teknologier för ökad säkerhet med vinkelslipar. ”3D ATC”-systemet stänger av verktyget och aktiverar skivbromsen när det sker plötslig, okontrollerad rörelse i någon riktning. Samma riskreducerande funktion kommer med det nya ”SensTech”-systemet, som känner av när operatörens hand tas bort, t.ex. när verktyget tappas av misstag.

www.hilti.se

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×