Här är de som ställer ut på Expolift (del 2)

Published 4/9, 2023 at 10:44

På Expolift 2023 finns nära 100 procent av leverantörerna och varumärkena på den svenska accessmarknaden representerade. Flera danska och norska tillverkare och leverantörer ställer också ut. På följande sidor hittar du korta presentationer av varje utställande företag.

Skyjack

Skyjack bildades 1985 och sedan dess har Skyjack upprätthållit ett gediget rykte tack vare kvaliteten och tillförlitligheten i sina produkter. Skyjack blev branschledande genom att tillhandahålla maskinfunktioner som kombinerar hållbarhet, kvalitet och servicevänlighet, vilket gör Skyjacks produkter världskända för produkttillförlitlighet.

Under de senaste 30 åren var Skyjack först med att introducera den utsvängbara komponentbrickan på saxliftar och att lansera smala och höga plattformar som SJIII 3226.

1994 blev företaget ett börsnoterat företag och fortsatte kort därefter sin innovativa strategi för bomlyftsprodukter med exklusiva riktningsavkännande kör- och styrreglage.

2002 blev Skyjack en del av Linamar Corporation, ett diversifierat globalt tillverkningsföretag av högkonstruerade produkter som driver fordon, rörelse, arbete och liv. Linamar har mer än 28 600 anställda på 60 tillverkningsplatser, 8 FoU-center och 25 försäljningskontor i 17 länder i Nord- och Sydamerika, Europa och Asien.

Under 2007 och 2008 förvärvade Skyjack två teleskoplastartillverkare. En från Carelift Equipment som använde varumärket ZoomBoom och en annan från Volvos materialhanteringsutrustning under VR-märket. Skyjack hade ett landmärke år 2013 då man tillverkade sin 250 000:e maskin och den 100 000:e SJIII 3219-modellen, vilket gör Skyjack till hemmet för den mest populära saxliften i världen.

Idag förser Skyjack stolt företag med kvalitetskonstruerad, enkel och pålitlig åtkomst- och materialhanteringsutrustning globalt så att de kan maximera utnyttjandet och deras avkastning på investeringen. Med detta arv representerar Skyjack produkter och ett företag som helt enkelt är pålitligt.

Huvudkontoret för Skyjack ligger i Guelph, Kanada. Det svenska dotterbolaget ligger i Göteborg där man både har försäljningkontor, serviceavdelning och verkstad. Sortimentet består av pelarliftar, saxliftar och bomliftar på ANSI-marknaden säljer man även teleskoplastare. Den huvudsakliga kundgruppen är maskinuthyrare. Skyjacks ledord är ”Easy to do business with” och “Simply reliable” som återspeglas på både personal och produkt.

www.skyjack.se

 

Smartlift

Smartlift är en dansk tillverkare av glaslyftar med vakuumsystem för byggbranschen. Företaget har försäljning och service i Sverige och man vänder sig särskilt till maskinuthyrarna och industrin. Bolaget grundades 2008 och ligger i Nykøbing Mors. Bolaget ägs med 50% av Vaekst-Invest Nordjylland A/S och resterande 50% ägs av Teknic ApS.

En Smartlift är batteridriven och självgående, saknar således utsläpp och kan lyfta upp till 4,6 meter och hela 1000 kg. Produkterna går att använda både inom- och utomhus för att varsamt lyfta fönster, glas, marmor, granit, stål och andra element med slät yta.

Som sagt är en viktig kundgrupp maskinuthyrarna men man säljer också sina produkter till snickeriföretag, bygg- och anläggningsentreprenörer, byggföretag och olika typer av industrier.

Genom att eliminera manuella lyft minskar Smartlift risken för skador och ökar arbetsplatsens säkerhet. Oavsett om kunden är snickare, entreprenör, byggare, maskinuthyrare eller jobbar i industriell verksamhet kan Smartlift erbjuda pålitliga och effektiva lyftlösningar för sina kunders behov.

En Smartlift kan smidigt användas efter en kort utbildning. Dessa dansktillverkade maskiner har lång drifttid utan driftstopp, och Smartlift tillhandahåller en svensk servicetekniker som kommer till byggarbetsplatsen. Smartlifts vakuumsystem lyfter material på ett skonsamt sätt och säkerställer en säker arbetsmiljö samt effektiv montering av tunga byggelement.

www.smartlift.se

 

Ställning.se

Ställning.se heter Solideq AB på pappret då man numera ingår i en koncern tillsammans med sina norska kollegor i Solideq AS (Solideq.no) och fallskyddsexperterna på Roofac AB (Roof and climbing support). Men man marknadsför sig och ställer ut under namnet STÄLLNING.SE som är arbetsnamnet för verksamheten på webben och på plats i Karlskoga.

2008 bildade kompisarna Martin Cedervall och Mats Jansson handelsbolaget och köpte samma år domännamnet STÄLLNING.SE

Sedan 2018 ingår företaget i Solideq Group som ägs av Pamica som har sitt säte i Halmstad och som med över 200 entreprenörer stöttar olika bolags tillväxt. SOLIDEQ är förkortning av SOLID EQUIPMENT och tanken med detta är att man levererar rejäla produkter där säkerhet på höjden alltid finns med i grundtanken.

De största produkterna i sortimentet är försäljning av byggställningar, såväl fasad- som rullställningar i en mängd olika utformningar på längden och höjden och i såväl aluminium som stål. Man säljer även ställningstrailers, fallskydd, stämp och stöd, stängsel och staket och hanterar även STEGPROFFSEN.SE samt SNICKARKLÄDER.SE för att kunna komplettera kundernas behov ytterligare.

Bolaget vänder sig egentligen till samtliga kundgrupper, allt ifrån privatpersoner som kanske behöver nå lite högre till de allra största aktörerna på marknaden som till exempel behöver hjälp med beräkningar och beställning av byggställning och väderskydd.

Den svenska delen som har sin början i hemsidan STÄLLNING.SE som riktar sig mot privatpersoner och ända upp till det stora byggföretaget kan luta sig mot ca 15 år av försäljning av byggställningar samt kompletterande produkter.

Den svenska delen har även expanderat mot de större aktörerna inom ställningsmontage samt uthyrning är de primära kunderna och denna satsning gör under koncernnamnet SOLIDEQ. Bolaget har i dagsläget två säljare som jobbar hårt för att täcka av mellersta och södra Sveriges efterfrågan. I Sverige har man i dagsläget ett 20 000 m² stort lager som även levererar produkterna till bolagets finska marknad som man hittar på SOLIDEQ.FI.

Ledorden för ställning.se är kundtjänst i världsklass, högsta kvalitet och hållbarhet.

Man stävar efter att ha en tillgänglig kundtjänst i världsklass, som snabbt och förståeligt ska kunna lämna korrekta svar på de frågor som kan tänkas dyka upp under köpresans gång. Dessutom lämnar man alltid 10 års garanti på sitt ställningsmaterial.

Man arbetar ständigt med att produkterna man säljer ska hålla den allra högsta kvaliteten dels för att underlätta för de som jobbar och använder sig av företagets ställningsprodukter, dels att man förstås även strävar mot att det ska vara hållbart såväl miljömässigt som kvalitetsmässigt.

www.ställning.se

 

Ställningsprodukter.se

Företaget Ställningsprodukter.se grundades 2017 av Ulf Krantz. Bolaget ägs av Ulf Krantz och hans söner Joakim och Emil. Bolaget säljer högkvalitativa, godkända och prisvärda ställnings-, fallskydds- och säkerhetsprodukter via e-handel med snabba leveranser över hela landet. Man erbjuder allt för säkerhet på hög höjd och lite till. Man vänder sig till både företag och privatpersoner som har behov av företagets produkter.

Ställningsprodukter.se är den kompletta leverantören av såväl ställning som säkerhetsutrustning på arbetsplatsen. Man har lösningarna kunderna behöver för att arbeta säkert på alla höjder. Det stora sortiment av byggvaror består bland annat av välkända europeiska varumärken inom alla företagets produktområden. Givetvis godkända enligt gällande EN-normer och krav. Att erbjuda ett komplett sortiment för ställningsmontörer och de som arbetar på hög höjd är företagets huvudfokus idag. Ihop med detta har företagets vision växt fram genom åren, att leverera mer än bara ställning. Att erbjuda ett brett sortiment, alltid ha konkurrenskraftiga priser, erbjuda snabba leveranser och att alltid göra det lilla extra för kunden. Detta i kombination med en lättnavigerad e-handel, en otroligt kunnig support och produkter av allra högsta kvalitet.

Produktgrupperna är Byggställning, Stämp, Fallskydd, Personligt skydd, Stegar & accesslösningar samt Byggprodukter.

Företaget kombinerar oerhört högkvalitativa produkter med otroligt låga priser. Det som möjliggör detta är att man inte har några mellanhänder, utan det mesta i sortimentet kommer direkt från fabrik. I kombination med stora inköpsvolymer och en självgående e-handel så kan man istället fokusera på att ha extra hög kvalitet i produkterna, utomordentligt kunnig kundtjänst och väldigt snabba leveranser. Som kvitto på sitt genuina och hårda arbete samlar företaget in omdömen från alla sina kunder och i skrivande stund har man betyg 4,7/5 från 73 stycken uppriktiga omdömen.

www.stallningsprodukter.se

 

Ställningsgrossisten

Ställningsgrossisten Sverige AB, som är det fulla namnet, har vi berättat om tidigare flera gånger i SRT. Bolaget jobbar med försäljning av rullställningar i aluminium, intäckningsprodukter till fasadställningar och ställningstillbehör. Bolaget grundades 2012 av Marcus Parbrand och ägs idag av Marcus Parbrand, Tony Hägg, Elias Andreasson och Niklas Dyde. Man vänder sig rent generellt till företag inom bygg och industri, uthyrningsföretag och ställningsföretag. Man har över 30-års erfarenhet inom byggställningar och ett personligt servicetänkande och är specialiserade på rullställningar och kan skräddarsy kundens ställning efter dennes behov. Då Ställningsgrossisten importerar direkt från tillverkande fabriker kan man erbjuda mycket konkurrenskraftiga priser. Ställningsgrossisten är återförsäljare för Alufase ställningar i Sverige. Alufase är ett spanskt ställningsvarumärke.

Ställningsgrossisten ser alltid till att ha ett stort lager av sina produkter så man kan leverera omgående. Ledorden i verksamheten är rätt produkt med bra kvalitét till bästa pris.

www.stallningsgrossisten.se

 

Svensk Rental Tidning

Svensk Rental Tidning är en branschtidning som vänder sig till hela bygg- och anläggningsindustrin med ett särskilt fokus på just maskinuthyrning. Tidningen grundads 2001 och har en nära samarbete med branschföreningen Rentalföretagen. Den kommer ut både i tryckt och digital form varannan månad. Tidningen är officiell mässtidning för Expolift.

www.svenskrental.se

 

Uniphon

Bolaget Uniphon är verksamma inom flera affärsområden såsom elektriska dragare, försvarsutrustning, containerhantering, plombering, luckspel för dammluckor och fordonslyftar och tunga fordon, m.m. Kunderna återfinns i huvudsak inom industrin, byggföretag, försvaret, fordonssektorn med flera. Bolaget grundades 1941 av Frans Zaunschrim och ägs idag av Total Trade Center TTC AB som ägs av Peter Thor.

En produkt som man kommer at lyfta fram på mässan är Multi-Mover som är en multi-anpassningsbar elektriska dragaren som gör att användaren enkelt kan flytta och noggrant manövrera släpvagnar, containrar, husvagnar, båtkärror, flygplan, bussar med mera. Allt som man tidigare behövt en truck, traktor eller i värsta fall handkraft att flytta klara man enkelt och galant med Multi-Mover. Multi-Mover finns i sex stycken grundstorlekar från 1500 kg till 80 000 kg med nästan obefintliga konfigurationsmöjligheter.

Ledorden för Uniphon är att man säljer nischade specialprodukter med en tydlig kvalitetsprofil.

www.uniphon.se

 

Versalift

Versalift Sweden AB grundades 2021 i Sverige, men har en lång historia med olika distributörer som sålt företagets liftar i Sverige. Man har i dag kontor både i Falkenberg och i Jordbro i Stockholm samt totalt 10 anställda. Versalift A/S är det danska moderbolag som byggt Versaliftar sedan 1970-talet.

Nuvarande ägare av Versalift är Time Manufacturing Group. I  koncernen ingår förutom Versalift, även Ruthmann, France Elevateur, Movex och Aspen.

Versalift erbjuder i dag bilmonterade liftar från Versalift, Ruthmann (Steiger, Ecoline), France Elevateur och Movex. Man säljer även larvbandsliftar av märkena Ruthmann Bluelift, Hinowa och Almac.

De huvudsakliga kunderna är att man säljer liftar till alla hyrbolag, kommuner, belysningsföretag, energibolag samt alla slutanvändare inom belysning, skyltar, arborister, plåtslagare, etc.

Bolaget har en stark portfölj med högkvalitativa liftar, både bilmonterade och larvbandsburna. Man har valt att jobba med leverantörer som precis som Versalift själva vill göra liftmarknaden till en kvalitetsmarknad.

Versalift vänder sig framförallt till energibolag, belysningsbolag och här har kunden möjlighet att få en lift med skåp som gör att man får med all utrustning till jobben. De nya storsäljarna VTX-240 och V-200 passar utmärkt för uthyrningsbolagen, liftar med bättre kapacitet än liknande liftar, och med en prestanda som håller vad den lovar.

Ruthmann är enligt Versalift den tyska kungen bland liftbilar. Förutom de välkända TB270, TB290 och TB300 som de flesta hyrbolag har i dag, så finns även höghöjdsliftar upp till 100 meter. Ett riktigt höjdarmärke med andra ord.

France Elevateur och Movex är de franska och spanska billiftarna, som vänder sig till användare som prioriterar prisvänliga liftar utan att behöva göra avkall på kvaliten.

Hinowan, den italienska liften som under de senaste 36 åren har producerat säkra, smidiga och snygga larvbandsliftar av hög kvalitet.

Almac är uppstickaren som med sin unika bi-levelling funktion gör att användaren kan köra liftarna utan att tänka på underlaget, oavsett om det är ojämnt, lutar eller har höjdskillnader, så ger Almac en stabil lift med hög prestanda. Behöver man flytta tungt passar Almacs Multiloader perfekt. Hög kvalitet och säker flytt.

Versalift vill att sina skall ha ett säkert liftliv, därför har man en egen reservdelsavdelning som hanterar alla produkter, om olyckan är framme.

Man har egna tekniker med fullt utrustade servicebussar, som finns över hela landet, och skulle kunden ha en fråga om hur liften fungerar så har Versalift alltid någon som svarar på kundens frågor. Versalift har egna lokaler både i Stockholm och i Falkenberg, där de kan göra större servicejobb, försäkringsjobb, byta bom eller liknande. Man gör naturligtvis även service och tar hand om kundens liftar även om produkten inte köptes av Versalift.

Versalift har i dag tre säljare och hjälper sina kunder gärna med svar på frågor och hur de kan hjälpa på bästa sätt så att kundens liftägande skall kännas tryggt och säkert. Versalift hjälper kunderna på vägen, framåt och uppåt.

Ledorden för Versalift är att man vill hjälpa sina kunder med ett säkert liftägande, från det att kunden funderar på att skaffa en lift, till att hitta rätt lift för varje användare. När liften levereras så utbildar Versalift kundens personal och ser till att kunden på bästa sätt kan få liften att fungera bäst för kundens behov, med egen personal. När liften behöver service och omvårdnad ordnar Versalift detta, enklast via ett serviceavtal så att de kontinuerligt kan komma ut och hjälpa till, eller genom att kunden ringer ett enkelt telefonsamtal. Versalift strävar efter att bli bättre, och lyssnar på sina kunders önskemål.

”Vi vill hjälpa till att lyfta våra kunders verksamhet”, kommenterar Anders Werneskog på Versalift.

www.versalift.se

 

Zip-Up Svenska

Bolaget grundades 1978 av Peter Frisk och ägs idag av Rickard Holmlund. Man markandsför, säljer och servar liftar, ställningar, reservdelar samt byggutrustning som lämpar sig för uthyrning. Man vänder sig främst till uthyrningsföretag samt slutförbrukare inom bygg och fastighet. Idag säljer man liftar från Dinolift, JLG samt GSR. Ställning från Instant/Zip-Up. Bolaget har funnits på den svenska marknaden i över 40 år, till större delen i ledande position.

Zip Up har satsat stort på reservdelar till liftar och har genom varumärket Instant Parts.

Zip Ups ställningar är utvecklade för att passa just uthyrningsbranschen. På Expolift kommer man att visa en hel del nyheter, bland annat nytt och  batteridrivet från JLG. Liften JLG 520EC 4x4 kommer att ha världspremiär på Expolift.

www.zipup.se

 

Ådalen

Ådalen AB har vi berättat ganska nyligen om i SRT. Bolaget grundades 2019 och ägs av Ådalen Truck A/S i Norge. Bolaget grundades av Arild Ådalen som också fortsatt äger verksamheten. Ådalen AB säljer liftmärket LGMG sax- och bomliftar samt Ommelifts släp- och bandliftar. Man vänder sig framförallt till maskinuthyrare men även slutkunder. Några starka argument för LGMG och Ommes produkter är hög kvalitet och driftsäkerhet. Andra fördelar är att de är lätta att hantera och köra samt smidiga att underhålla.

www.aadalen.se

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×