Handhållna nyheter från Flex Scandinavia

Published 16/11 at 10:58

Flex Scandinavia släpper flera handhållna nyheter, däribland en ny batteridriven 18,0 V rakslip med variabelt, högt varvtalsområde. Den är bland annat lämpad för urslipning, gradning och frihandsfräsning.

Funktioner inkluderar bland annat varvtalsval med fyra nivåer, CDC-konstantelektronik och mjukstart. Verktyget har även ett handtag med 147 mm omfång, spindelspärr, samt borstlös motor.

Flex släpper även en ny, kompakt allroundskruvdragare. Den levereras med en solid metallchuck, och går att kombinera med Flex 5.0 Ah batteri. LED-belysningstekniken gör att ljuset lyser både innan och efter användandet.

Den nya batteridrivna 18,0V slagskruvdragaren med bitsutkastning (ID 1/4 18.0-EC-HD/5.0 Set 520.771) har en borstlös motor, elektroniskt styrsystem och ett så kallat tap-läge för självskärande korta och långa skruvar. Bitsutkastning gör byte av bits snabbt och enkelt, enligt Flex, och verktyget är lämpat för skruvningsarbeten i trånga utrymmen tack vare den korta längden på huvudet. Verktyget har tre olika hastighetsinställningar för olika applikationer.

Flex lättviktiga 800 W rakslip har mikroprocessorkontroll med mjukstart, och är bland annat lämpad för urslipning, gradning och frihandsfräsning. Den har återstartsskydd vid elavbrott, temperaturövervakning, överbelastningsskydd och elektronisk varvtalskontroll. Den har även en 43 mm fästhals för stationär fixering eller montering av handtag.

Flex mutterdragare (verktygsfäste 1/2”) för slaghylsor är vibrationsdämpad, och slagmekanismen och motorn är placerade i ett förstärkt pressgjutet aluminiumhus med hög väggtjocklek. Dämpningselementet skiljer handtaget från motorn, och Speed Command med tre växlar ger effekt för att till exempel lossa hoprostade kopplingar och bultar. Verktyget har även auto-stop-läge; vid åtdragning stannar maskinen när slagfunktionen börjar, vid lossning stannar maskinen när slagfunktionen upphör.

Den batteridrivna 18,0 V tigersågen RS25 18.0-EC C är kompakt och utrustad med integrerad, extra ljus dubbel LED-lampa med efterbelysningsfunktion. Tigersågen har låga vibrationsvärden, enligt Flex, och dessutom verktygsfritt sågbladbyte med utstötningsfunktion. Övriga funktioner är mjukstart, borstlös motor och elektroniskt styrsystem, och sågbladet kan dessutom vridas 180 grader.

Flex lanserar även en bilningshammare från Wolff som enligt Flex har hög slagkraft för enkel borttagning av kakel, klinker och parkettgolv. Genom att placera bilningshammaren i den vibrationsdämpande vagnen kan användaren arbeta ergonomiskt i en upprätt position. Bilningshammaren kan ändras till att passa nio olika bladvinklar.

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×