GEDA stiger högt i Danmark

Published 16/11, 2023 at 11:13

GEDA GmbH gör sin närvaro känd på två byggarbetsplatser i Danmark med en GEDA Multilift P22 Premium och fyra GEDA 1200 Z/ZP transportplattformar. Medan GEDA Multilift P22 Premium har installerats vid köpcentret Herlev Bymidte, används de fyra transportplattformarna för att bygga en ny skola i Köpenhamn.

Det befintliga köpcentret Herlev Bymidte i en förort till Köpenhamn har ett heltäckande bostadsperspektiv. Med stormarknad och butiker samt 135 hyreslägenheter på mellan 50 och 130 kvadratmeter har byggnaden mycket att erbjuda sina invånare. I slutet av året ska den renoveras och byggas ut för att omfatta ytterligare utrymme. Syftet med bostadskonceptet är att kombinera alla aktiviteter i en stad på ett ställe. Från stadshus till butiker och från gym till boyta, allt ska samlas på ett ställe. Det är där GEDA Multilift P22 Premium kommer in i bilden. Det förenklar den dagliga verksamheten för arbetarna och optimerar processerna på byggarbetsplatsen genom att snabbt transportera material och arbetarna själva.

Den andra byggarbetsplatsen ligger direkt i Köpenhamn vid det nya Arenakvarterets skola, en av de mest omfattande skolorna i Danmark. Byggnaden omfattar samhällsskolan, idrottsplatser, fritidsanläggningar och en stor gemensamhetsyta. Skolan ska öppna i slutet av detta år. De fyra transportplattformarna GEDA 1200 Z/ZP hjälper till att stödja arbetet på byggarbetsplatsen och göra livet enklare för alla inblandade.

 

GEDA Multilift P22 vid det multifunktionella köpcentret Herlev Bymidte

I Herlev, en förort till Köpenhamn, transporterar premiumversionen av GEDA Multilift P22 människor och material upp till en höjd av 50 meter. På köpcentret Herlev Bymidte betjänar systemet med intelligent samtalsstyrning elva våningar, som är utrustade med GEDA Comfort landningsskydd. Max lyfthöjd är 200 meter vid en hastighet av 54 m/min. Eftersom de är åtkomliga från plattformen kan de elektroniska komponenterna lätt underhållas och gör GEDA Multilift P22 Premium till en oumbärlig utrustning för en effektiv byggarbetsplats. Sammantaget är det ett imponerande system, som är lätt att installera tack vare sin kompakta, förinstallerade basenhet och installation utan separat bas. Den stora fördelen med detta är att enheten enkelt kan tas direkt från transportfordonet och monteras. Basenheten består av bilen, skyddsräckena, den platta kabelbehållaren och drevet. GEDA Multilift P22 Premium är också ett riktigt kraftpaket och kan lyfta upp till 2 000 kg eller 22 personer. Detta är oerhört användbart för verksamheten på Herlev Bymidte köpcentrum, eftersom det gör att arbetet kan utföras snabbt och effektivt.

 

En skola – fyra transportplattformar

På byggarbetsplatsen för nya Arenakvarterets skola i Köpenhamn används inte mindre än fyra GEDA 1200 Z/ZP transportplattformar utrustade med plattform C, som kan transportera upp till 1 500 kg. Detta är också den största plattformen med den högsta kapaciteten av denna modell. Plattformen mäter 3,2 m x 1,4 m och går trots den höga lastkapaciteten på upp till 1 500 kg eller sju personer på endast en GEDA Vario Mast.

På skolan är två av dessa transportplattformar monterade på marken och reser sig till en lyfthöjd på nio meter och stannar vid två våningar. De andra två enheterna har installerats på det platta taket och betjänar fyra våningar, med en lyfthöjd på 18 meter. Transportplattformen GEDA 1200 Z/ZP kan betjäna höjder på upp till 130 meter. De olika plattformsversionerna med olika hastigheter och lastkapaciteter erbjuder kunden maximal flexibilitet för de unika förhållandena på den aktuella byggarbetsplatsen.

För ännu större effektivitet har de två enheterna på den danska skolan satts upp bredvid varandra så att de kan köras samtidigt. Detta gör att fler kan transporteras samtidigt och arbetet kan utföras mer effektivt överlag.

 

GEDA i Danmark

GEDA GmbH och SST HEJS har arbetat nära tillsammans i många år. De har tidigare arbetat med olika projekt i Danmark och affärsrelationen mellan partnerna trappades upp igen under 2018. Sedan dess har SST HEJS och GEDA tillsammans varit involverade i ytterligare spännande projekt i landet. I Sverige säljs som bekant GEDAs bygghissar av BVM, ByggVärmeMaskiner i Göteborg.

www.bvm.se

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×