Fyra Geda-plattformar vid Elsterviadukten

Published 6/3, 2023 at 14:44

Fyra transportplattformar från Geda stödjer byggnadsarbeten i den tyska delstaten Sachsen. Elsterviaduktens rälsstödskonstruktion byts ut och tegelverket renoveras. Dessutom ska en korsning och en elektronisk signallåda byggas.

Elsterviadukten sträcker sig över floden Weisse Elster och järnvägslinjen Gera Süd–Weischlitz. Med en höjd på 68 m och en längd på 270 m är järnvägsbron världens näst största tegelbro efter Göltzsch-viadukten. Grundstenen lades 1846 och upp till 800 arbetare använde 12 miljoner tegelstenar för att bygga viadukten under en period av fem år. Murverket kommer att renoveras från och med i år och spårbasen ska byggas om. En cirka 30 m lång hängbro installerades mellan Elsterviaduktens stöd för att transportera material över floden. Det finns mycket lite utrymme tillgängligt på plats, vilket försvårar horisontell transport och uppsättning av ställningar.

 

Geda-produkter tas i bruk

Geda transportplattformsserie har två separata reglage och kan användas antingen som enbart materialhiss eller som transportplattform för passagerare och material. Alla inblandade kommer att kunna transporteras till sin destination, liksom allt material som krävs för de olika arbetssektionerna. När transportplattformskontrollen är aktiverad kan passagerare transporteras med en lyfthastighet på 12 m/min. Om endast material transporteras växlar Geda 1500 Z/ZP automatiskt till materiallyftläge med en högre hastighet på 24 m/min. Geda 1500 Z/ZP har en maximal lyfthöjd på 100 m. Geda 1500 Z/ZP, samt Geda Uni-X-Mast-systemet, används för projektet.

 

Fyra Geda transportplattformar

Fyra Geda transportplattformar av typen Geda 1500 Z/ZP kommer att användas under hela den femåriga byggtiden. I första steget kommer de att transportera material för att sätta upp ställningen. Det huvudansvariga företaget Lindner Gerüstbau GmbH anlitades för att genomföra projektet och Gedas transportplattformar hyrs in från LEX, en del av Lindner Group.

”I”-plattformen används på tre hissar och med sina dimensioner på 4,35 m x 1,65 m kan den transportera stora och tunga material i en enda körning. Kunderna kan välja mellan totalt 14 olika plattformsalternativ för Geda 1500 Z/ZP. Den modulära designen tillåter olika kombinationer och säkerställer att plattformar kan bytas enkelt, enligt Geda. Transportplattformen kan anpassas efter förhållandena på plats med tillbehör. För att säkerställa säker utgång på landningsnivåerna installerades 16 ”Comfort” säkerhetsgrindar för varje hiss.

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×