Furukawas nya XP-serie

Published 2/9, 2010

Som den första hydraulhammartillverkaren i världen har Furukawa mött EUs riktlinje gällande minimering av vibrationer på arbetsplatser. Nu presenterar Furukawa sin “XPerience-series”. Användandet av mer optimala material och nya härdningsmetoder hos Furukawa garanterar effektivare prestanda med samma vikt.

Ett helt nytt vibrationsdämpningssystem minimerar överföringen av vibrationer till basmaskinen. Avsevärd reducering av belastningen för föraren. Tack vare en nyutvecklad infästningsprincip och nya gummidämpare i höljet har en reducering av ljudnivån uppnåtts av 6dbA .
Sju modeller av den nya Furukawa XP-serien hydraulhammare är från och med nu tillgängliga på marknaden. Vikt från 1300kg (F19XP) upp till 6500kg (F100XP) och är designade för grävmaskiner mellan 12-100 ton. Samtliga hydraulhammare är utrustade med ventiljusterare som gör den anpassningsbar till alla basmaskiner. Likt tidigare modeller har Furukawa utrustat denna XPerience serie med tomslagskydd. Om hammaren inte placeras i rätt arbetsposition startar den med lägre kraft samtidigt som den förhindrar tomslag. Detta ger en längre livslängd på spett och kilar. Nått som också är värt att betona är det underhållsfria trycklufts dammskydd som är utvecklat och patenterat av Furukawa som finns inbyggt i hammaren. Det förhindrar att smuts och sten tränger in i hammaren genom nedre delen, vilket ger en längre livslängd på hammaren och dess delar. Hela Furukawa XP-serien också är förberedd för undervattensarbeten.
För Furukawa var det också viktigt att detta teknologiska verktyg skulle vara användarvänligt och servicevänligt. Som exempel kan den främre bussningen bytas utifrån utan att hammaren tas ut ur höljet. Byten av spett sker också mycket enkelt med lättåtkomliga spett kilar. Med alla dessa kännetecken kan användaren arbeta till sin fördel med denna optimalt konstruerade och mycket kraftiga hydraulhammare.
www.amas.se

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×