Fler Tracked Carriers till Sverige

Published 1/9, 2023 at 13:50

Tracked Carriers ökar sin närvaro i Skandinavien tack vare en ny order från sin svenska distributör Thovo Maskin.

Med säte i Särö nära Göteborg har Thovo varit officiell distributör i Sverige i två år. Bolaget drivs av far och son Thomas och Fabian Voeler och företaget är specialiserat på att leverera hållbar utrustning till byggsektorn. Dess portfölj inkluderar batteridrivna kärror, transportörer och dumpers från märken som bandvagnar, Muck Truck, Sherpa och Baron, plus en rad helelektriska nyttofordon. Det erbjuder även finansiering i samarbete med Wasa Kredit.

På Vertikal Days-mässan i maj bekräftade Thovo en beställning på fem 1200 Pro-maskiner från Tracked Carriers, plus två av företagets nya krantillbehör.

1200-serien från Tracked Carriers är en allround bandvagn med en lastkapacitet på 1 200 kg. Med en bredd på bara 750 mm kan den passera genom de flesta dörröppningar.

Styrd av en fullt proportionell fjärrkontroll ger den direktdrivna AC-motorn en maxhastighet på 3 km/h och upp till 45° lutning. Den drivs av underhållsfria AGM-batterier. Tracked Carriers lanserade också nyligen ett kranfäste för 1200 Pro, med en lyftkapacitet på 500 kg och en räckvidd på 2,5 m. Den är tillgänglig som tillbehör och kräver bara sex bultar för att passa den, vilket tar mindre än 10 minuter att installera.

”Vi är glada över att ytterligare stärka vår relation med Thovo eftersom de investerar i fler av våra maskiner och blir en av de första kunderna för vårt kranredskap. Thovo är ett bra exempel på hur en proaktiv återförsäljare kan nå framgång genom att rikta sig mot ett specifikt marknadssegment”, säger Ben Dobson, affärsutvecklingschef för Tracked Carriers.

Tracked Carriers tar bort behovet av manuell hantering, minskar arbetskostnaderna och ökar produktiviteten. Deras förmåga att transportera långa och skrymmande laster genom trånga utrymmen hjälper till att förenkla installationsprojekt.

”Tracked Carriers har varit en omedelbar framgång för Thovo”, säger Thomas Voeler. ”Det är en materialhanteringslösning som är riktigt konkurrenskraftiga och de är maskiner av utmärkt kvalitet som alltid går smidigt för oss. Våra kunder vill ha produktivitetsfördelar såväl som hållbarhet och Tracked Carriers levererar på båda punkter”, tillägger Thomas.

Förutom att sälja nya och begagnade maskiner och reservdelar erbjuder Thovo även uthyrning av utrustning till både företag och privatpersoner.

”Dessa maskiner är den perfekta partnern för mobilkranar som arbetar i trånga utrymmen eller områden med trång åtkomst och det är så de flesta av våra kunder använder dem”, säger Fabian Voeler. ”Förmågan att bära skrymmande och långa laster är verkligen nyckeln till dess framgång. Kranfästet är också mycket intressant för oss eftersom det har uppenbara tillämpningar på växande marknader som installation av värmepumpar”.

Thovos mål, som grundades 2012, är fortfarande att introducera en ny generation hållbara maskiner på den svenska marknaden.

www.thovo.se

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×