Ett land och en bransch

Published 19/4, 2022 at 06:51

När våren kommer till vårt avlånga land så märker man dom stora skillnaderna mellan norr och söder. När man i söder får ta fram trädgårdsmaskinerna så hyr vi i norr fortfarande ut våra tjältinare. När man under påsken i södra Sverige krattar bort fjolårets löv och förbereder rabatterna så blommorna kan börja titta fram åker vi i norr, skidor, skoter och pimplar efter rödingarna nere under isen. Vi bor verkligen i ett fantastiskt land med otroliga möjligheter som vi måste vara rädda om.

Vi hade ett väldigt bra Höstmöte i Norrköping. Fantastiskt att kunna träffas tillsammans för första gången allihop efter sammanslagningen. En bra och givande dag. Därefter gick luften litegrann ur igen när vi åter fick restriktioner att förhålla oss till. Det kändes osäkert om vi skulle kunna genomföra Rentaldagen med tanke på att så här stora event kräver väldigt mycket framförhållning och planering.

När det stod klart att den pandemi vi har levt i de senaste två åren skulle klassas ner till en vanlig influensa i februari blev det bråda tider. Styrelsen tog beslut om att genomföra Rentaldagen och stämman enligt den plan vi hade arbetat fram 2020 i Båstad. En agenda skulle tas fram med intressanta och aktuella punkter samt en inspirerande föreläsare. Vi använde den gamla agendan för uppslag men mycket har hunnit hända på två år så den var inte riktigt aktuell. Vi kände att vi ville ha ett tema med Hållbarhet som inramning för dagen. Vi behövde ta fram en ny inbjudan till medlemmar och partner samt stämma av med vår arrangör och hotellet. Så nu står vi här i alla fall, fullbokade och förväntansfulla. Vi kommer bjuda på många givande gäster, presentationer, diskussioner, minimässa samt avsluta i vanlig ordning med en inspirationsföreläsare innan den gemensamma middagen.

Ett år har gått sedan sammanslagningen. Vi har inte kommit så långt som vi hade hoppats på den här tiden. Det tar tid att slå ihop två organisationer. Vi har jobbat på olika sätt, vi har haft olika förväntningar och vi kommer från olika bakgrunder. Vi tar oss framåt men vi har fortfarande mycket jobb framför oss. Förhoppningsvis blir det kommande verksamhetsåret utan restriktioner så vi kan ses mer. Digitala möten är fantastiskt bra och det är någonting vi kommer fortsätta jobba med även framöver för att möjliggöra och förenkla för alla medlemmar att engagera sig. Fysiska möten är däremot oerhört viktiga i vissa delar av utvecklingsprocessen och för att lära känna varandra.

Jag vill tacka alla för det första gemensamma året med Rentalföretagen och jag ser framemot kommande år.

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×