Elektrisk version av bomliften 280RXT från Dinolift

Published 16/11, 2023 at 11:06

Zip-Up Svenska AB har tidigare sålt den populära och lätta dieseldrivna bomliften 280RXT från Dinolift med elmotor för bomrörelser. Men på den svenska liftmässan Expolift lanserades en helt ny, batteridriven modell, nämligen 280RXTE.

Zip-Up Svenska AB är en välkänd leverantör av motordriven accessutrustning med säte i Stockholm och Göteborg. De är bland annat återförsäljare för Dinolifts produkter. För en tid sedan sålde Dinolifts lätta bomlift 280RXT till den Södertäljebaserade uthyraren Skyab. Skyab grundades 1998, och har idag över 500 liftar och ett sortiment som även inkluderar byggställningar och material för arbetsplatsetablering. Bomliften togs väl emot av företaget och hyrs ut till speciella arbetsprojekt där den är mest lämpad. Skyab har förutom 280RXT köpt många andra liftmodeller från Zip-Up under åren inklusive släpvagnsliftar.

280RXT finns tillgänglig med diesel- och 230V-motor för bomrörelser, men nu lanseras alltså en helt batteridriven modell, 280RXTE, tillgänglig som litium- och AGM-modell. ”Det som är unikt med denna modell är att den inte har någon motvikt och är väldigt lätt”, säger Silvio Azzopardi på Zip-Up. ”Den väger under 5 ton för en 28-meterslift, istället för cirka 17 ton. Den är perfekt för till exempel bjälklag, över parkeringshus eller gräsmattor.”

 

Ny batteridriven version

Den batteridrivna bomliften 280RXTE har låg vikt för sin höjd. Detta är möjligt då liften är försedd med stödben. Det gör den perfekt att använda i stadsmiljöer. Den lätta vikten gör den lämplig att ställa upp nära byggnader och inomhus. Den har en maximal arbetshöjd på 28 m, maximal plattformshöjd på 26 m och lyftkapacitet på 230 kg. Modellen har en batterikapacitet på 250 Ah (AGM) och 288 Ah (litium). Den har låga användningskostnader, förbättrad användarupplevelse, är enkel att transportera (även på mjuka ytor), snabb att köra och snabb att installera, enligt Dinolift. Den har en körhastighet på 10 km/h i transportläge, automatisk nivellering på upp till 13,5 procent och upp till fyra simultana bomrörelser. Modellen har även kontinuerlig bomrotation, proportionerlig bomkontroll och en transporthöjd på 2,37 m. Den maximala räckvidden är 16 m, transportlängden 5,82 m och vikten 5100 kg (AGM) och 4860 kg (litium). Korgen är lätt att kliva in i, och det är möjligt att styra liften från korgen. Modellen har även integrerad telematikservice, MyDino. Bomliften kännetecknas även av sitt låga marktryck, upp till 40 procent gradbarhet och stödbredd på 4,6/4,2 m. Bomfunktioner inkluderar 8,2 m up-and-over och upp till 12 m räckvidd. Fly-jib (1,6 m, 140 grader) finns även tillgängligt. Övriga funktioner inkluderar fyrhjulsdrift, tvåhjulsstyrning, fyrhjulsstyrning och krabbstyrning. Det finns även alternativ tillgängliga såsom XL-korg, Dino SafeGuard, LED-arbetslampor, med mera.

 

En produkt från finska Dinolift

Dinolift Oy Är en finsk tillverkare av lätta och mobila personliftar för arbete på höjden. Företaget specialiserar sig på framställning av lätta personliftar och har ett brett utbud av mobila arbetsplattformar. Det familjeägda företaget bedriver alla sina affärsfunktioner i sina lokaler i Loimaa, och har idag 200 anställda. Idag har de levererat lätta personliftar till kunder i mer än 40 länder, och exportandelen stiger över 80 procent av totalproduktionen, enligt Dinolift. Zip-Up Svenska AB har varit den svenska återförsäljaren av Dinolifts produkter sedan 2010 och en utmärkt och nöjd slutkund är Skyab i Södertälje.

www.zipup.se

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×