Doosan blir Develon

Published 26/4 at 15:37

Doosans entreprenadmaskiner namnändras till Develon. Maskinia förtydligar att detta enbart är en namnändring medan produktprogram, produktion, fabriker, modellbeteckningar, med mera, är oförändrat.

Develon blir ett internationellt namn och varumärke med koppling till Doosans ledord ”DEVELop” samt ”ONwards”. ”Doosans DNA lever kvar i allra högsta grad,” säger Carl-Johan Sunnerfjord, försäljningschef för Develon på Maskinia. ”Allt som byggts upp i form av maskiner, design, kvalitet och eftermarknad är oförändrat – bara namnet förnyas.”

I augusti 2021 blev Doosans affärsområde för entreprenadmaskiner sålt till ägarbolaget för Hyundai i Korea. Detta är anledningen till namnändringen som var en del av kraven i affären. Doosans entreprenadmaskiner kommer fortsatt vara en egen del inom Hyundai-koncernen. Strategin är att Hyundai med de två varumärkena vill stärka sin globala position och försäkra sig om att de framtida investeringarna får en god lönsamhet genom höga volymer.

Frånsett namn- och logotypändring är allt oförändrat, och produktion, fabriker, produktprogram, modellbeteckningar, färg, med mera, kvarstår. De första maskinerna med de nya dekalerna sågs under mässan Conexpo i Las Vegas i mars månad, och Develon-märkta maskiner levereras successivt ut på marknaden.

Märkets generalagent i Sverige, Maskinia, kommer under en tid att samexponera Doosan med Develon för att under året helt fasa ut Doosan. ”Inga förändringar sker i vår organisation, och våra kunder kommer inte påverkas av denna förnyelse av varumärket. Försäljning, service och reservdelar sköts av samma personer och på samma sätt som alltid. Vi ser fram emot denna förnyelse”, avslutar Fredrik Holmquist, vd Maskinia.

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×