Borstlöst och batteridrivet från Festool

Published 30/12, 2022 at 11:04

Festool släpper flera nyheter nu runt jul. Två andra nyheter är en betongslip och en batteridriven bordssåg.

Borstlös betongslip

Den borstlösa EC-TEC-motorn i den nya betongslipen ger konstant kraftutveckling, lång livslängd och högt arbetstempo. Överhettning och påtvingade pauser hör därför till det förflutna. Den kraftfulla EC-TEC-motorn gör det möjligt att jobba konstant med hög slipeffekt. Med så mycket energi går det snabbt att förbereda underlaget perfekt: lätt och utan avbrott. Den mycket robusta transmissionen och den högeffektiva, borstlösa EC-TEC- motorn ger dessutom en fantastisk livslängd. Och skulle något ändå hända så finns all-inclusive-garantin med fri reparationsservice under de första tre åren.

Med betongslipen i kombination med dammsugaren CTM 36 E AC RENOFIX går det att jobba dammfritt. När det dammar extra mycket är stoftavskiljaren CT-VA ett perfekt komplement.

 

Batteridriven bordssåg

Enormt kompakt och mycket mångsidig: Den nya batteridrivna bordssågen CSC SYS 50 från Festool sätter en ny standard inom branschen tack vare sin moderna och genomtänkta konstruktion med digital teknik. Dessutom är den batteridrivna bords så kompakt att den passar perfekt i en Systainer.

Exakta snitt med ett knapptryck, kompakt format och ett modernt användarkoncept. Det är ingredienserna i den nya batteridrivna bordssågen CSC SYS 50. Därför är den framför allt oumbärlig för inredningsarbeten, byggnadssnickeri och golvläggning. På en centralt placerad, tydlig display ställer man in höjd och vinkel snabbt och absolut exakt. Det ger möjlighet till hundraprocentig precision vid upprepade snitt – varje gång. Även de mest krävande snitt kan göras med högsta precision tack vare det robusta anslagssystemet av parallellanslag, vinkelanslag och justerbord.

”CSC SYS 50 är världens första mobila bordssåg med elektronisk höjd- och vinkelinställning och display med menystyrning. Med nya CSC SYS 50 tar vi ett steg mot digitalisering. Men kundnyttan har hela tiden stått i fokus när den digitala tekniken integrerades. De digitala funktionerna i CSC SYS 50 är alltså inte bara för skojs skull, utan bidrar verkligen till att öka precisionen och få en konstant snittkvalitet som aldrig förr i en mobil såg. I princip har CSC SYS 50 alla kvaliteter hos en modern formatcirkelsåg men kan dessutom tas med till byggarbetsplatsen”, förklarar Wolfgang Reines, produktchef för den nya batteridrivna bordssågen.

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×