Atlas Copcos mobila luftkompressorer: konstruerade för att klara riktigt tuffa [...]

Published 26/4, 2023 at 15:33

Atlas Copcos mobila luftkompressorer: konstruerade för att klara riktigt tuffa förhållanden

Enligt Atlas Copco är deras mobila luftkompressorer mer hållbara och klarar bättre riktigt tuffa förhållanden än andra. ”Vi säkerställer prestandan genom att utsätta dem för en serie av verkligt hårda tester och utmaningar”, säger Viktor Pihl, produktchef på Atlas Copco Power Technique Nordic.

”Det finns vanliga mobila luftkompressorer och så finns det de riktigt hållbara, de som klarar extremt tuffa förhållanden. Det är de dolda hjältarna på många byggarbetsplatser, som tyst fortsätter vara produktiva trots hårda prövningar och mycket påfrestning ute på fältet. Eftersom de används till allt från borrning av vattenbrunnar till blästring, krävs det tuffa kompressorer som är hållbara över tid för att klara extrema väderförhållanden, höjder och luftförhållanden samtidigt som de bibehåller optimal prestanda”, fortsätter Pihl.

För att säkerställa att maskinerna är anpassade för att klara av hård storm eller tuff terräng, måste deras motståndskraft sättas på prov. Atlas Copco har därför skapat rigorösa testprocesser för alla modeller i sortimentet mobila kompressorer, detta för att säkerställa kvaliteten och leva upp till sitt goda renommé på marknaden. Här pressas den höga kvaliteten, motstånd och hållbarhet till det yttersta, för att bevisa att kompressorerna är byggda för att bibehålla pålitlig prestanda i olika applikationer, under alla omständigheter.

 

Övervakning av naturens slitage och påverkan

Mobila luftkompressorer förvaras oftast utomhus under hela livslängden, därmed måste de stå emot alla typer av påfrestningar så som fukt, regn och damm. Att exponeras för dessa prövningar kan orsaka förödelse på materialet och påverka maskinens förväntade livscykel. ”Atlas Copcos mobila kompressorer är konstruerade och testade för att stå emot detta”, förklarar Viktor Pihl, produktchef på Atlas Copco Power Technique Nordic.

”En av de många prövningar som kompressorerna utsätts för i vårt kvalitetstest, är vårt regntest där de utsätts för ett verklighetstroget men maskinellt skyfall. Här sätts högkvalitativa material, hållbara komponenter, skyddande egenskaper och smart design hos Atlas Copcos kompressorer verkligen på prov. Det här testar att enheterna kommer att förbli korrosions-, rost- och saltbeständiga även under monsunförhållanden, vilket ger kundernas förtroende när det gäller kompressorernas prestanda i årtionden – samtidigt som det ger maskinerna ett bra andrahandsvärde.”

 

Noggranna kontroller

När damm väl kommer in i systemet kan det få skadliga – och kostsamma – konsekvenser för både kompressorer och inkopplad utrustning. Atlas Copcos enheter är konstruerade för lång livslängd, vilket är anledningen till att alla nya enheter och deras högkvalitativa filter testas mot damm för att skydda kundens investering. ”Alla enheter utsätts också för tuffa vägtester, där maskinerna körs genom ojämn terräng och hela konstruktionen testas för att se vilka dragkrafter den kan motstå.”

Viktor Pihl förklarar: Det garanterar att kompressorerna kan ta sig fram till alla tänkbara ställen och visar kvaliteten på chassit och kåpan som är skapad av tålig PE- plast. Vägtestet bevisar även det, att de mobila kompressorerna är byggda för att hålla.

För att även säkerställa prestandan i de mest utmanande klimatförhållanden, använder Altas Copco en futuristisk, högteknologisk klimatkammare. Här kombineras de rigorösa testprocesserna för regn, damm och vägar med frysning och ökenliknande förhållanden. I klimattestet placeras den mobila luftkompressorn inuti kammaren, där Atlas Copcos erfarna ingenjörer manuellt justerar klimatförhållandena genom en mängd olika mekaniska processer. Temperaturer kan testas vid brännande +40°C till svidande -25°C, vilket säkerställer att varje maskin alltid håller rätt arbetstemperatur och optimal prestanda, trots tuffa utmaningar.

För att verkligen testa hållbarhet och kvalitet på nya mobila kompressormodeller utförs också test under faktiska arbetsförhållanden. Här fraktar Atlas Copco maskinerna upp i bergen för att testa prestandan på extrema, varierande och verkliga höjder. Det är här kompressorns robusta konstruktion och högkvalitativa material bevisar att maskinen utan tvekan motsvarar sitt anseende om att vara riktigt hållbar och högkvalitativ.

www.atlascopco.se

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×