オークリー ゴーグル セリーヌアウトレット コーチ財布 FENDI財布 グッチアウトレット
Rivning-Kanonläge för Segerströms
  Professionell Demolering Professional Demolition International

 

Innehåll

•  Hem / nyheter
•  Ledare
•  Senaste numret
   Senaste numret som PDF

•  Rivning
       Branschinfo
•  Håltagning
       Branschinfo
•  Återvinning
•  Övrig utrustning
•  Mässor
       Mässkalender

•  Om PDWorld
•  Prenumerera
•  Kontakt
•  Media info
•  Länkar

Sök

AAAA logo

FacebookTwitter

   

Rivning » Kanonläge för Segerströms

Kanonläge för Segerströms

Fagerstaföretaget Entreprenad AB Segerström har bråda dagar med en orderstock på omkring 50 miljoner kronor och orderböckerna näst intill fulltecknade till nyår.

- Vi har haft en fantastiskt god utveckling den senaste tiden och det verkar att hålla i sig, säger Johan Segerström.

Många stora rivningar
Framförallt har man många stora och tunga rivningar förutom en hel del små och medelstora. Några exempel är att man nu är i slutskedet av rivningen av en industrifastighet i Kista där Ericsson haft tillverkning. Kvarteret heter Hekla och tillhör AP-Fastigheter. Inför Peabs byggentreprenad har Segerströms rivit ca 25 000 ton betong, åtskilliga tusen ton skrot har tagits hand om samt en hel del rostfritt och koppar.
- Kistajobbet var lyckat för oss framförallt med tanke på att det var en hel del skrot och att skrotpriset ligger bra nu, säger Johan Segerström.
Segerströms har också rivit de första siloanläggningarna för Lantmännen. Planen är som bekant att ett stort antal av lantmännens gamla silos skall rivas över hela landet. Den första anläggningen som revs var i Norslund, Norrköping och snart kommer Segerström ta ner ytterligare en i Örsundsbro. Här kommer man använda en ny rivningsmaskin med 41 meters rivningsaggregat.
Även i Skinnskatteberg river man industrisilos från en boardfabrik. Vid denna rivning kommer man också att använda 41-metraren.
Utöver detta river man ett antal byggnader för Akademiska Hus i Uppsala, bl a fiskningsbyggnader och byggnader för administration. Totalt skall man också klippa ner sex broar i landet och så river man två skorstenar i Sundbyberg på vardera 60 och 70 meter. Inte nog med detta så kommer man ta ner en gammal militär flygplats med totalt 11 byggnader, flygledartorn och en 32 000 kvm landningsbana. Ytterligare ett exempel i högen är rivning av ett sjukhus i stockholmsområdet som uppskattas omfatta ca 15 000 ton betong. Här använder man två höjdrivare. En Cat 330 på 22 meter och en Cat 345 på 27 meter. Både rivningsutrustade.
Johan Segerström uppskattar att man kommer omsätta drygt 75 miljoner kronor i år på 30 anställda. Huvudkontoret ligger i Fagersta men man har också ett lokalförråd med kontor i Stockholm eftersom de flesta jobb är i stockholmsområdet.

Imponerande maskinpark
Utrustningsmässigt förfogar man över ett 15-tal grävare från 1,5 till 110 ton. Tre av dessa är höjdrivare på 22, 27 och 44 meter. De två mindre är rivningsutrustade Cat 330 och Cat 345. Den största är en nyinköpt och fullständigt rivningsutrustad XZHitachi 850H. Maskinen har utrustats av engelska företaget Koucureck.
- Det tog fyra månader att utrusta den med förlängd och hydrauliskt breddbar undervagn, tippbar hytt, kamerasystem, sprinklersystem för bevattning och ett enormt rivningsaggregat. Dessutom är den förstärkt här och där och balanserad för riktigt tung rivning, säger Johan.
- Det är ett riktigt monster, tillägger han.
Rivningsgrävaren är i nuläget den största och mest optimalt rivningsutrustad rivningsgrävaren i Sverige.
Utöver dessa maskiner har Segerström tre Brokk-maskiner, fem Bobcat, lastväxlarbilar, en Hartl återvinning och en otalig mängd verktyg såsom hydraulhammare, betongsaxar, pulvriserare, riv- och sorteringsskopor, nibbler, skrotsaxar m m. Det var företag Andersen Contractor AB och dess Svend Andersen som förmedlade försäljning av den rivningsutrustade Hitachin. Dessutom har Segerströms nyligen köpte två nya femtons pulvriserare och en sjutons av märket Trevi Benne som säljs av Andersen Contractor i Sverige.
Med denna rad av imponerande rivningsuppdrag lär det dröja innan det blir tal om någon semester?
- Det kan tyckas mycket men jobbena är naturligtvis fördelade under hösten och vi känner ingen som helst oro. Vi vet att vi har kapacitet så det räcker till gott och väl, avslutar Johan Segerström.
www.rivning.nu

 Upp

 

   

PDi TV

PDWorld

 

 
| © Copyright PDWorld 2001 - 2012 | info@pdworld.com | Ansvarig utgivare: SCOP AB, PDWorld/PD | Built on Blueline Design Administration Office |