Vintern har kopplat greppet

Published 3/5, 2018 at 15:46

Bästa medlemmar och läsare
Det är svårt att inte nämna något om vädret när man vaknar upp på västkusten den 28 mars och ser att det ligger 15 cm nysnö på marken och är flera minusgrader ute. Nu hade man tänk sig att fira påsk med lite sköna vårvindar och kanske till och med sätta ut trädgårdsmöblerna. Men så blev det inte, istället blev det en investering i nya snöskyfflar.

Trots att vintern håller landet i ett järngrepp håller konjunkturen i sig och enligt prognoser från bland annat Byggindustrin ser det ut som att det ska hålla i sig ett tag framöver. En viss nedgång i bostadsbyggandet spås, men inte för att det byggts för mycket utan på grund av att avdragsrätterna förändras och det blir mindre lönsamt att bygga bostäder.

Samarbetet mellan branschföreningarna SRA och Hyreskedjan har fortsatt under förra hösten och vintern. Hoppas alla känner till den nya dataskyddslagen GDPR som börjar gälla den 25 maj i år. Det kan innebära en hel del förändringar för alla som hanterar personuppgifter, vilket de flesta företag gör. Precis som många andra föreningar, myndigheter och företag har vi jobbat med ett gemensamt underlag för hur våra medlemmar kan hantera denna förordning.

Det börjar närma sig årsmöte och vårmöte för våra föreningar och i år har vi förlagt dessa på samma tid och hotell för att kunna ha en del av programmet gemensamt. Detta är ytterligare ett steg mot ett ännu närmare samarbete.

Vi har detta år valt att lägga våra möten samtidigt med och i närheten av mässan Nordbygg som arrangeras på Stockholmsmässan. Detta gör att många av våra medlemmar kan kombinera mötet med ett mässbesök. Det är glädjande att se den goda uppslutningen till denna samling med totalt cirka 120 deltagare.

Planeringen för dessa möten är inne i sitt slutskede med allt vad detta innebär med årsredovisningar, hotellbokningar mm. Det blir en del förändringar i styrelserna med nya ledamöter och det är med stor tillförsikt jag ser fram emot att hur arbetet i föreningarna ska utvecklas de kommande åren.

Jag vill samtidigt passa på att tillönska alla en fin vår.

Join our Newsletter

Free Subscription

PDi TV

Info

×