Uppkopplad robotgräsklippare med virtuellt stöldskydd

Published 20/2, 2018 at 16:23

Flera nya smarta funktioner lyfter Automower® 315X till en helt ny nivå när det gäller robotgräsklippare. Redan vid leverans är den uppkopplad via molnlösningen Automower® Connect vilket innebär att den direkt kan styras, konfigureras och säkras via en app i mobilen.

Med hjälp av en GPS-tracker  är t ex stöldskyddet  extra säkert eftersom man hela tiden kan hålla koll på var robotgräsklipparen befinner sig i realtid. Dessutom går det att skapa ett virtuellt staket runt trädgården, ett så kallat GEO- staket, som sänder ut ett larm om gräsklipparen  lämnar ett visst område.

Med hjälp av kontrollfunktionen i mobilen har användaren  också full kontroll över gräsklipparen  oavsett var i världen man befinner sig. Man kan se nuvarande status och skicka kommandon  som ”starta”, ”stanna”, ”parkera” och ”klipphöjd”. Det går även att konfigurera och ändra olika inställningar  så som klipptider och klippschema.

Med Husqvarna Automower®  315X är det lätt att alltid ha en välklippt gräsmatta med minimal arbetsinsats  även om trädgården är lite mer komplex. Exempel på detta är att den klarar utmanande gräsmattor på upp till 1 600 kvadratmeter  och med sluttningar på upp till 40 % lutning. Tack vare GPS-guidning  och automatisk passagestyrning har den heller inga svårigheter att navigera runt hinder i trädgården eller klara passager som är så smala som 60 cm. Automower®  315X är tillverkad i en ny mer robust design med bland annat LED-strålkastare för bättre synlighet i mörker och en kraftig stöt- dämpare av gummi. 

Join our Newsletter

Free Subscription

PDi TV

Info

×